Comori urbane – vânătoarea de toamnă

14 Sep 2013

Viajoa.ro caută oameni dornici să ia la puricări arhitecturale un cartier bucureștean, pe 12 octombrie.

De doi ani un fenomen ciudat a fost observat în București. Proprietari sau chiriași de case vechi au văzut cum tineri, în grupuri mici, se plimbă prin cartierul lor, se uită la balcoane, la ferestre, fac poze, se uită în hârtiile pe care le au în mână, murmură cuvinte precum „bovindou” sau „mascaron”, și uneori chiar sar în sus, tipând ceva legat de o „finială” sau de „catarg”. S-a întâmplat în cartierul Armenesc în octombrie 2011, în cartierul Cotroceni în aprilie 2012, în cartierul Batiștei în mai 2013. Și se va mai întâmpla.

Pe 12 octombrie e programată o nouă Vânătoare de comori arhitecturale și urbane organizată de blogul de travel Viajoa. Cartierul nu se știe încă – poate fi Labirint, Primăverii, Kiseleff, Filaret – dar se știe că participanții nu vor mai fi presați de timp – ca alte dăți – dar nici provocările venite de la organizatori nu vor mai fi la fel de ușoare.

Dacă vrei să participi cu sau fără gașca de prieteni, alege un pachet de înscriere pe We Are Here, până pe 19 septembrie. Parte din avantgardismul acestei ediții constă în faptul că Vânătoarea a fost pusă pe o platformă de crowdfunding și evenimentul va avea loc dacă se va atinge suma minimă necesară. 
Pin It email