Cu trupa la festival

Redacția | 12 Mar 2013

Au început înscrierile la a șasea ediție a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș”.

Festivalul organizat de consiliul elevilor din Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” (București) şi Trupa de teatru AS se va desfășura între 13 și 15 mai la Sala „Liviu Ciulei” (fosta Izvor) a Teatrului Bulandra, și va avea două secțiuni: muzică (13 mai) și teatru (14 mai).

Pentru înscriere e nevoie de:

Muzică

- O înregistrare Avi/ Dvd sau Audio;

- Un CV al trupei care să conțină: membrii trupei, (elevi şi coordonatori); scurt istoric al trupei (participări la concursuri, rezultate obținute etc.); date de contact;

- Copii xerox după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul şcolar 2012-2013 pentru fiecare elev participant.

De știut: Ȋn cadrul secţiunii, fiecare trupă/participant va trebui să susţină un recital de 2 piese. Una dintre ele trebuie să fie din repertoriul lui Florian Pittiş. Ȋn cadrul preselecţiei trebuie trimise ambele piese din recital.

Teatru

- O înregistrare Avi/ Dvd;

- Un CV al trupei care să conțină: lista cu distribuția în ordinea intrării în scenă; scurt istoric al trupei (participări la concursuri, rezultate obținute etc.); date de contact;

- Copii xerox după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul şcolar 2012-2013 pentru fiecare elev participant.

De știut: Ȋn cadrul secţiunii, durata unui spectacol trebuie să fie de 15-30 de minute. Orice depăşire a timpului admis atrage după sine descalificarea trupei şi oprirea spectacolului. Pentru preselecție, trebuie trimisă întreaga înregistrare a spectacolului. Piesele de teatru pot fi în română și engleză. Fiecare trupă se poate înscrie cu mai multe spectacole, dar comisia poate selecta, după caz, cel mult unul dintre ele pentru prezența în etapa finală. Trupa câştigatoare a Marelui Trofeu îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti.

Mai departe:

Materialele se depun sau se trimit la secretariatul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” (Bulevardul Regina Elisabeta nr.48 , sector 5), până pe data de 1 aprilie 2013.

Fiecare liceu se poate înscrie cu mai multe trupe, dar elevii participanți au voie să facă parte din una singură. Pentru elevii din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura în limita posibilităţilor masa şi cazarea pe tot parcursul festivalului.

O comisie de specialitate va selecta 5 trupe finaliste la secţiunea Teatru şi 10 trupe la secţiunea Muzicã.

Regulamentul și alte detalii pe site-ul Trupa AS
Pin It email