Electro-gypsy swingcore, gypsy fusion şi bâlci urban la Balkanik

Redacția | 26 Aug 2014

Vara nu se termină până nu mergem la Uranus. Balkanik Festival se desfășoară între 12 - 14 septembrie, aduce 7 trupe și un bâlci ca pe vremuri.

FOOD & DRINKS 

(1) Organizatorii promit că, în loc de scaune, ne vom putea cocoța pe baloți de paie acoperiți cu preșuri țărănești, de unde vom hali cu degetele baclavale, rahat turcesc, cataif, fistic, alune și castane coapte live de Aura, vată de zahăr, porumb fiert sau turtă dulce. De băut, cum ne-am obișnuit la Balkanik, să curgă braga și mustul. 

(2) Mâncare mai zdravănă se găsește la locul de Haleală: ceaune cu sărmăluţe, fasole cu ciolan și mămăligă, gulaș, berbecuț la proțap, kebap, balik yemek și gozmele. Pentru sete va fi bere și vin, țuică de stins mâncarea și Jagermeister pentru digestie. 

(3) Zona de lounge Tea&Coffee ne răsfață aducând în spatele tejghelei campioni barista: Larenţiu Ştefan, Ecaterina Szasz (campioană naţională Cafea la ibric), Paul C. Ungureanu şi Alexandru Niculae.

BÂLCI, hashtag #balciurban

Târg de meşteri şi handmade (podoabe și decorațiuni)
Căruță cu paie
Mustăți de țigan şi bărbi
Roata olarului, sticlărie, ateliere de podoabe ţigăneşti
Țarc cu nisip
Târg de mâncăruri tradiționale românești și balkanice: (RO) - fasole cu ciolan, mămăligă, sarmale și varză calită, (TR) - pește ca la Istanbul, kebap, balik yemek și gozmele, (HU) - papricaș și gulaș.

SHOW

Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) - Shantel este poate cel mai cunoscut DJ din Balcani, născut la Frankfurt, cu origini bucoviniene, plimbat pe scena de la Glastonbury și premiat cu BBC World Music Award. Sigur îi știți muzica de pe coloana sonoră de la Borat sau The Edge of Heaven al lui Fatih Akin. 

Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US) & Ghetto Priest (UK) - Kiril este un obișnuit al festivalurilor (EXIT Festival, Pohoda, Woodstock, Gypsy Jazz Festival) iar muzica lui e un mix de ritmuri tradiționale macedonene, alămuri, reggae, jungle MC și electro rap.

Django Lassi (DE) - reputația îi precede de prin pub-urile cabaret din Berlin și de pe la festivaluri europene de open-air jazz. Rave-uri extatice de trance, jazz manouche și gypsy swing.

Čači Vorba(PL) este, după Songlines, „unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale folclorului polonez”. O trupă de Gypsy-fusion, specializată în muzică din Europa de Est, mixată cu jazz, French musette, minimalism. Ei o numesc joc’n’roll.

Kottarashky and The Rain Dogs (BG) este o trupă de muzică etno-electronică minimalistă, care a fost revelația anul trecut. Muzica lor, Balkan-psychedelic, folosește sunete din înregistrări autentice de pe teren, din satele bulgărești, pe care le combină pentru o muzică de dans tribală digitală.

Mahala Rai Banda (RO) - been there, loved that.

Balkan Taksim (RO) - un proiect muzical foarte nou, în premieră, creat de Sașa Liviu Stoianovici, Călin Torsan și Costel Barbaselu.

PREȚURI

Abonamentele pentru cele 3 zile luate în avans costă 130 lei și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo şi reteaua librariilor Cărtureşti și Humanitas și de pe site-ul eventim.ro), de pe balkanikfestival.ro sau în sistem print at home de pe easytickets.ro. La fața locului se pot cumpăra bilete pentru o zi. Prețurile nu sunt confirmate încă, dar anul trecut au fost la 50-60 de lei.

CUM AJUNGI 


Adresă: str. Uranus nr.144 
Pentru cei ce nu au mai fost până acum la Uranus, spațiul este o bucățică ruptă de undeva de pe la mare și transplatată în București. Ca reper, e lângă The Ark - Piața de Flori George Coșbuc. Se ajunge ușor cu bicicleta sau cu tramvaiul 32 de la Piața Unirii, coborâre la Stația Chirigiu. Sau cu taxiul, of course

***
Balkanik Festival
Festivalul este organizat de Asociația Culturală Metropolis.

Pin It email