Filme în loc de mic-dejun @BIEFF

Redacția | 10 Dec 2013

Un matineu pentru liceeni, sâmbătă 14 decembrie, ora 11:00, Cinema Elvira Popescu.

Proiecția constă în 6 scurtmetraje făcute în 2013 și este organizată special pentru adolescenți. Intrarea este liberă cu carnetul de elev, dar este necesară înscrierea în prealabil pe office@bieff.ro

Program
WILD HAGGIS, regia: João Nicolau
(20', Portugalia / Franța, 2013)

Un basm modern plin de farmec, ce redă o viziune ludică și inedită asupra imaginarului copiilor. Un băiat de 10 ani înfruntă, cu ajutorul unei creaturi magice a pădurii, toate provocările obișnuite ale unei tabere de vară.

THE BED IS BROKEN'
regia: Raluca Răcean Gorgos
(24', România, 2013)

Doi băieți de 11 și 14 ani rătăcesc printre ruinele unei fabrici părăsite, în căutare de fier vechi. Filmul urmărește comportamentul copiilor, în lupta lor pentru supraviețuire, prinși între un spațiu de joacă violent și un loc de muncă ostil.

Despre Ana Maria Vîjdea, care a semnat imaginea filmului.

OFF GROUND
regia: Boudewijn Koole
(13', Olanda, 2013)

O mamă și un fiu își articulează prin dans trecutul și prezentul. Un film emoționant care vorbește despre puterea și frumusețea legăturilor afective, folosind corpurile în mișcare ca mijloc de expresie a emoției trăite la despărțire.

37º4 S

regia: Adriano Valerio
(12', Franța, 2013)

Un film despre maturizare și iluziile primei iubiri, cât și despre noțiunea de acasă. Adolescenții Nick și Anne sunt împreună de când erau mici. Acum însă Anne trebuie să plece în Londra la internat, ceea ce îi provoacă băiatului amintiri frumoase din trecut și întrebări legate de un viitor incert.

BUTTER LAMP

regia: Hu Wei
(16', Franța / China, 2013)

O interesantă investigație pe tema păstrării identității culturale. Pornind de la o practică încă populară in China, filmul urmărește o ședință foto, în care un bărbat fotografiază familii de tibetani nomazi, cu locuri celebre în fundal: Marele Zid Chinezesc, Disneyland, Stadionul Olimpic din Beijing, o plajă hawaiiană, capătând o semnificativă încărcătură socio-politică.

THE RUNAWAY
regia: Jean-Bernard Marlin
(23', Franța, 2013)

Camera îi urmărește timp de o zi pe Lakdar, un asistent social, și pe Sabrina, pe care acesta o are în grijă. Pusă în fața acțiunilor și a consecințelor acestora, ea se panichează și fuge, determinând o călătorie halucinantă prin Marsilia suburbană.
Pin It email