Începe Festivalul „Scrie despre Tine”

Redacția | 10 Mai 2013

Deschiderea cu piesa irlandeză „Solpadeine is my boyfriend” de Stefanie Preissner. Intrarea liberă.

Pe 10 şi 11 mai, la Teatrul Act vor avea loc două reprezentaţii ale piesei Solpadeine is my boyfriend, scrisă şi interpretată de Stefanie Preissner şi regizată de Gina Moxley. Aceste reprezentaţii deschid Festivalul de Teatru independent Scrie despre Tine ce va avea loc în perioada 10 mai – 10 iunie, în Bucureşti.
 
Bazată pe o poveste reală şi prezentată în premieră în ediţia de anul trecut a festivalului Absolut Dublin Fringe din Irlanda, Solpadeine is my boyfriend vorbeşte despre schimbare într-o generaţie căreia i s-a promis totul: o viaţă cu stabilitate financiară şi siguranţa unui serviciu, dar care se trezeşte acum stând la coadă, fie la aeroport pentru a emigra, fie la biroul de protecţie socială pentru a solicita ajutor social.

”Timp de o ora cât se întâmplă spectacolul, Stephanie vorbeşte în rime, schimbă convenţiile, stand-up, rimă, povestire, monolog. Te gândeşti pe rând la Ali G, Little Britain, Shakespeare. Foloseşte cele două elemente de decor în toate felurile pentru a ilustra fragmente de poveste. Aleargă, se tăvăleşte, se epuizeaza, loveşte sacul, loveşte sacul de box, se târăşte, bea apă, cade, se ridică, se îmbracă, se dezbracă şi bea un pahar de Solpadeine.”  - Vera Ion şi Sorin Poamă, fondatorii atelierului Scrie despre Tine.
 
Intrarea este liberă. Spectacolul este subtitrat în limba română.

Atelier gratuit de dramaturgie

Tot pe 11 mai, Stefanie Preissner şi Gina Moxley vor susţine un atelier deschis de dramaturgie în limba engleză, la care sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi de o perspectivă occidentală asupra teatrului şi a modului în care ne spunem poveştile. Atelierul va avea loc între orele 14.00 şi 16.00, la Teatrul Act. Ȋnscrierile se fac trimiţând un mail la adresa scriedespretine@gmail.com. Nu se percepe taxa de participare.

Despre festival
 
Festivalul „Scrie despre Tine” este realizat în regim independent şi este prima manifestare artistică de acest gen în România. Oricine doreşte să îl susţină o poate face printr-o donaţie în cadrul campaniei ce se desfăşoară pe platforma internaţională de crowdfunding Indiegogo. Fiecare susţinător al Festivalului va primi cadouri speciale din partea echipei, constând în  postere, invitaţii la premiere şi întâlniri cu dramaturgii, dar şi multe altele.
 
Reprezentaţiile primei ediţii a Festivalului de Teatru Scrie despre Tine vor avea loc în locaţiile partenere:  MNAC, Teatrul Act, Teatrul de Arta Bucureşti, Teatrul de Comedie, Teatrul Apropo, Legere Café, Lente & Cafea, JoinPoint, UNATC.
Festivalul de Teatru Scrie despre Tine este un proiect cultural finanţat de AFCN şi realizat sub înaltul patronaj al Ambasadei Irlandei la Bucureşti.
Pin It email