Maratonul de rescris scenarii - miniMIDPOINT ediţia a II-a

Redacția | 29 Noi 2013

«The most powerful weapon in the world is the human soul on fire» este tema celei de-a doua ediţii a programului de scenaristică miniMIDPOINT.

A doua ediţie miniMIDPOINT se desfășoară în perioada 2-5 decembrie 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, organizată de UNATC în parteneriat cu MIDPOINT Central European Script Center. Cele patru proiecte incluse în selecţia oficială vor fi rescrise în cadrul unor cursuri şi ateliere de rescriere intensivă coordonate de regizorul şi scenaristul Csaba Bollok.

Regizorul a selectat pentru dezvoltare patru proiecte provocatoare de scurt-metraj, iniţiate de echipe de scenarist-regizorproducător aflaţi la început de carieră:

EXAMIoana Moraru (scenarist), Diana Plopeanu (regizor), Sorin Ana (producător)
THE HARVEST – Karolis Kaupinis (scenarist), Irina Alexiu (regizor), Marija Razgute (producător)
US AND OUR DADS – Andrada Botezatu (scenarist), Rusu Raluca Maria (regizor), Sebastian Condurache (producător)
THE TRIAL – Cristina Iordan (scenarist), Mirona Radu (regizor)

În fiecare an, în afara selecţiei oficiale a miniMIDPOINT, organizatorii invită două proiecte de scurt-metraj pentru o consultare strategică în vederea dezvoltării. Acestea sunt :

HAPPY MOTEL
- Răzvan Dutchevici (scenarist)
FLAGMAN – Mihai Ghiţă (regizor)

La finalul workshop-ului, unul dintre proiectele participante va fi premiat cu miniMIDPOINT Award 2013 şi cu posibilitatea de a-şi dezvolta proiectul ulterior în cadrul MIDPOINT Central European Script Center, având parte de sprijin UNATC în vederea producţiei.

Printre evenimentele de neratat ale ediţiei din acest an se numără atelierul colectiv coordonat de regizorul şi scenaristul Csaba Bollok, masterclass-ul cu Gianfranco Angelucci, scenaristul filmului Intervista regizat de Federico Fellini, lansarea MIDPOINT 2014 în prezenţa Veronika Dvorackova (MIDPOINT Production Manager) şi un lounge creativ iniţiat de STORYSCAPES.

Toate cursurile generale sunt deschise publicului, cu excepţia sesiunilor care implică lucru pe proiect. Intrarea este liberă.

miniMIDPOINT se adresează echipelor tinere alcătuite din scenarişti, regizori şi producători, având ca target principal studenţii facultăţilor de profil, pentru a-i ajuta să îşi dezvolte proiectele într-un mod avizat şi pentru a-i iniţia într-un mediu cinematografic profesionist în care vor activa după absolvire.

Regizorul şi scenaristul Csaba Bollok este o voce unică în cinema-ul ungar contemporan. A debutat ca cineast realizând scurt-metraje în anii 80 şi a absolvit ulterior secţia de regie de film din cadrul Hungarian Film Academy în anul 1994. A studiat filmul şi în Statele Unite şi a realizat scurt-metraje în cadrul legendarului Bela Balazs Studio. Primul său lung-metraj, North by North (1999) a fost premiat
cu Hungarian Film Critics’ Prize. Iska’s Journey (2007) a câştigat Marele Premiu la Hungarian Film Week şi a avut premiera în cadrul Berlinale, fiind un succes internaţional de atunci. În prezent Csaba este trainer la Esterhazy Karoly College şi trainer al MIDPOINT Central European Script Center.
Pin It email