Noaptea Albă a Galeriilor face 13 ani pe 11 octombrie

Redacția | 02 Oct 2019

Vineri, 11 octombrie 2019, Noaptea Albă a Galeriilor/NAG intră în al 13-lea an de existență cu un program nocturn de artă contemporană în București și în alte 13 orașe din țară.

Galerii de artă, muzee, institute culturale, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artist din București, Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara își vor deschide porțile publicului pentru o ediție care stă, simbolic, sub semnul ghinionului și al superstiției.

În București, șaizeci și nouă de spații artistice vor anima harta celei de-a treisprezecea ediții NAG: muzee, institute culturale, galerii, spații alternative, huburi sau studiouri de artiști. Îți poți alege unde să te duci în funcție de locuri sau de program, dar și urmărind artiștii care te interesează

Proiectul special de anul acesta se va desfășura în spațiul cultural Rezidența BRD Scena9 din București unde va și rămâne ca lucrare permanentă. Proiectul Outside Histories / Istorii pe din afară i-a invitat pe artiștii Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S să intervină peste decorațiile existente pe zidurile curții. Dacă ai trecut vreodată pe acolo, știi despre ce e vorba: niște scene bizare inspirate din cultura aztecă, amestecate cu elemente de decor de inspirație bizantină - asta într-o clădire monument istoric pe care Regele Ferdinand i-a dăruit-o Reginei Maria. Istoria clădirii poartă într-un fel stângace urmele tuturor destinațiilor pe care le-a avut în ultimii peste o sută de ani, de la casa aflată în proprietatea familiei regale la sediu de instituție publică apoi restaurant cu specific mexican, până la statutul actual - centru de cultură contemporană.

Cei patru street artists vor termina lucrarea vineri, live, de la 19:00 încolo, până în creierii nopții

Pentru a marca superstiția, vizualul ediției cu numărul 13 a fost realizat de artistul Răzvan Cornici și presărat de indicii nefaste: „Ilustrația întreagă este inspirată din jocul cu cursa de cai, un joc foarte popular în parcurile de distracții, în special pe litoral. NAG-ul este o cursă, alergi de nebun sperând să vezi cât mai multe. Boxerul este luptătorul, personaj care a fost înfrânt ani de-a rândul dar revine cu o nouă expoziție despre care crede că va fi the one. Luchadorul este curatorul. Vede tot, știe tot, împușcă tot. Motociclistul este galeria nouă, care încearcă să rupă gura târgului cu o expoziție plină de concept și high-tech.”

***
Programul detaliat pe orașe și spații.
Intră pe Facebook pentru noutăți.

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG este un eveniment cultural inițiat și dezvoltat național de către Asociația Ephemair cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale.
Pin It email