NOMAD Film Festival #1: Call for entries

Redacția | 18 Feb 2015

Prima ediție NOMAD așteaptă filme scurte pe tema minorităților pentru a le premia.

NOMAD - Minorities Film Festival Romania este dedicat culturilor, etniilor şi comunităţilor minoritare cu rădăcini istorice puternice în România. Prima ediție va avea loc între 19 mai și 28 iunie și va ajunge în Constanţa, Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara, iar în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo, va face prima oprire la Oslo, Norvegia.

Înscrierile pentru secțiunea competițională de filme scurte durează până pe 30 aprilie, iar principalii vizați sunt regizorii tineri, inclusiv elevi și studenți, care propun noi viziuni asupra tematicii minoritare. Scurtmetrajele pot fi documentare, filme de ficţiune, filme experimentale, animații, proiecte antropologice, reportaje video de investigaţie etc., cu durata de până la 20 de minute și realizate după 1 ianuarie 2012. Atât subiectul cât și abordarea cinematografică vor fi luate în considerare.

Pe lângă filmele selectate în secțiunea de competiție oficială a festivalului, organizatorii vă propun, în cele șase zile de proiecții din fiecare oraș, lungmetraje premiate prezentate în afara competiției. În urma jurizării, 6 scurtmetraje vor fi proiectate în cadrul festivalului, în cele 5 orașe și 3 dintre ele vor fi premiate cu Premiul NOMAD (2000 de euro), Premiul II (1000 de euro), Premiul III (500 de euro).

Ce trebui să faci: Trimite filmele în format DVD (minim HD - adică la rezoluție de 1280x720) și de preferat în format MP4 sau MOV) pe adresa: Asociația Culturală Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, București, România sau pe e-mail la adresa nomad@metropolisfilm.ro, însoțite de formularul de înscriere completat. Regulamentul de înscriere îl găsiți aici.

Pin It email