Queercore @ Control

Redacția | 15 Mar 2012

După subRahova, spectacolul de teatru Queercore revine luni, 19 martie, pe scena clubului Control.

Bazat pe o veche tradiție a cabaretului Republicii Weimar din anii 1920, Queercore este un one man show care promite să fie o extravaganță teatrală. O satiră a militarismului, capitalismului și a rolurilor de gen, spectacolul se luptă cu homofobia și naționalismul.

"Lucrând la acest spectacol, am avut revelația că nu este suficient să montam și să jucăm un show queer atunci când nimeni nu știe ce înseamnă queer. Planul nostru nu este să vă oferim un alt loc în care să ne ascundem, ci sa mergem mai departe de drepturile și libertatea de expresie sexuală. Efortul nostru se dorește a fi o altă formă de acțiune politică. Desigur, întrebarea este de ce vrem să legăm toate ideile politice prin convenții teatrale? De ce vrem să ieșim din cutia politicilor identitare? Cum putem lega queer de contextul nostru local fără a fi un import vestic luat de-a gata? Sunt așa de multe întrebari care trebuie puse, dar aceasta este o metodă de a crea un spațiu social în care ne putem distanța de discuțiile sterile înspre schimbarea pe care ne-o dorim pusă în practică. Queercore este un spațiu de pornire a conversațiilor relevante pe care ni le doream atât de mult, o bază de continuare a acestor conversații și un început al unei frumoase prietenii.", Mihai Lukacs.

Spectacolul a mai avut o reprezentație în Control pe 26 februarie, ca parte din proiectul Luna Istoriei LGBT al organizației ACCEPT Romania.

Intrare: 10 lei
Control Club - Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria (intrarea dinspre Facultatea de Arhitectura, metrou Universitate)
Pin It email