Silent Places: Oleg Mutu, film şi dans

Redacția | 21 Noi 2013

Filmul se lansează pe 24 noiembrie, ora 20:30, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român – Studioul Horia Bernea, împreună cu o expoziţie cu fotografii realizate de Oleg Mutu după încheierea filmărilor, cu echipa de dansatori.

Directorul de imagine Oleg Mutu semnează, alături de coregrafa şi dansatoarea Simona Deaconescu, scurtmetrajul Silent Places, un film cu şi despre dans, pe coloana sonoră a compozitorului Tibor Cári. 

Oleg Mutu este director de imagine şi co-producător al scurtmetrajului, alături de Anamaria Antoci. Regia şi coregrafia îi aparţin Simonei Deaconescu. Dansatorii sunt Dragoş Istvan Roşu, Răzvan Stoian, Irina Ştefan, Simona Deaconescu, Alexandra Bălăşoiu.

Oleg Mutu este directorul de imagine al unora dintre cele mai apreciate filme românești din ultimul deceniu, printre care Moartea domnului Lăzărescu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zileAmintiri din Epoca de Aur și După dealuri (regia: Cristian Mungiu), dar și In the Fog, în regia lui Serghei Loznitsa. În 2013 s-au lansat alte două filme a căror imagine este semnată de Oleg Mutu: In Bloom, câștigător al Premiului Juriului la Berlinale, și La limita de jos a cerului (regia: Igor Cobileanski), film ce a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Simona Deaconescu este coregraf şi dansator, cu studii în regie de film. Până în prezent, a realizat patru lucrări coregrafice proprii, printre care şi Camera 0001_Fabrica de Vise – spectacol prezent în stagiunea Centrului Naţional al Dansului. 

Tibor Cári a compus muzica pentru aproximativ 100 de spectacole, având colaborări atât în film cât şi în teatru, publicitate şi televiziune. În 2013, a obţinut Premiul special pentru muzică de teatru în cadrul Galei Uniter. Colaborează constant cu regizorul Victor Ioan Frunză și este iniţiatorul proiectului Muzica Teatrului și al trupei Theatre Fleas Orchestra, prezentă anul acesta în cadrul Festivalului Național de Teatru.

O producţie realizată în cadrul proiectului „Camera 0001_Fabrica de vise”, în co-producție cu STALKER FILM și SOMNIA FILM, finanțată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu CNDB, cu sprijinul Cinelabs România, Raza Studio, R3.
Pin It email