Skatepark Herăstrău împlineşte 20 de ani

Redacția | 30 Mai 2018

Weekend-ul ăsta, skatepark-ul din Herăstrău are parte de 3 zile de sărbătoare, concursuri și petreceri.

Inaugurat în 1998, Skatepark-ul Herăstrău poartă titlul de „acasă” pentru mulți sportivi alternativi din București. Orice roller, skater, bmxer sau scooter a auzit de acest loc, probabil a copilărit pe acolo și a exersat trick-urile preferate pe rampe. Aleea unde este amplasat skatepark-ul poartă amprenta culturii urbane alternative. Weekend-ul este dedicat tuturor celor care au contribuit la alcătuirea unei mișcări urbane și celor care vor să o descopere acum.

Evenimentul aniversar are loc între 1 și 3 iunie și include concursuri de BMX, trotinete, role și skate, demo-uri de beatbox și breakdance, proiecția publică a filmului aniversar 20 de ani de Mișcare Urbană și trei nopți de party la Terasa Baraka.

Toată treaba asta denumită „cultură urbană“ nu are niciun motiv să sune așa serios. În skatepark atmosfera este, în primul rând, vie!, povestește administratorul skatepark-ului, Mihai Spanțoveanu. Mihai este pasionat de toate sporturile mai mult sau mai puțin extreme, pe mare sau pe uscat. Dacă stăm să ne amintim un pic, s-a făcut și bungee jumping în skatepark-ul Herăstrău, nu demult.

Skateboardingul, rolele, trotinetele, BMX-urile, biclele - toate au loc în skatepark, precum și proprietarii acestora, care au format găști noi în București, conturate clar până în zilele noastre. Factorul social este cel puțin la fel de important ca mișcarea în sine pentru un spațiu precum skatepark-ul. Generațiile mari predau ștafetele celor care urmează la rând, totul sub atenta observație a celui mai îndrăgit personaj de pe zonă, Nea Bebe, omul bun la toate din skatepark și de la terasa de vizavi. După cum ne-a povestit chiar el într-un interviu, În '98 m-am angajat ca..Nea Bebe de la Baraka!“, de unde nici c-a mai plecat!

***

Puteți consulta programul evenimentului și confirma participarea aici.

Facebook Skatepark Herăstrău


Pin It email