Superscrierea Cititorilor

Redacția | 23 Apr 2013

- concurs FFFF pentru cei care schimbă lumea prin ceea ce citesc -

Până acum știați de premiile Superscrieri de toamnă. De azi există și Superscrierea de primăvară, care e la mâna cititorilor. Doar criteriul de selecție rămâne același: să fie povești care au puterea să schimbe lumea.

Mecanismul este următorul: cititorii pot înscrie orice non-ficțiune românească pe care o consideră valoroasă pe site-ul concursului. Votul publicului stabilește shortlist-ul competiției, iar la sfârșit, juriul alege câștigătorii. Juriul Cititorilor este format din 15 profesioniști din diverse domenii, care pun preț pe poveștile bine scrise (bloggeri, oameni de comunicare din corporații, artiști și psihologi): Alex Ciucă, Alex Gâlmeanu, Amalia Fodor, Andreea Burlacu, Bogdana Butnar, Bogdan Theodor Olteanu, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Mădălina Uceanu, Maria Besnea, Monica Jitariuc, Sintia Radu, Tudor Chirilă și Vlad Stroescu.

Premii
Autorul textului câștigător (300 de euro) + participantului care l-a propus în concurs: peste 20 de cărți și produse oferite de Friends Advertising, F64, Humanitas, Igloo, Okian, Publica, Tea Forte România și Vellant.

Înscrierile sunt până pe 9 mai.

***
Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Competiția îşi propune ca, în câţiva ani, să capete în România aceeaşi importanţă pe care o au premiile Pulitzer în SUA. Ediția a doua a atras peste 350 de materiale înscrise și premii de peste 2.500 de euro.
Pin It email