Superscrieri premiază autorii-erou

Redacția | 02 Sep 2014

Fundația Friends For Friends deschide înscrierile la cea de-a patra ediție a competiției Premiile Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea.

Fundația invită toți autorii de creative non-fiction să participe cu cele mai bune lucrări de anul acesta, până pe 30 septembrie 2014. Înscrierile se fac pe site-ul  - pe baza unui formular online. Competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini. 

5 categorii de concurs
Reportaj
Eseu
Opinie
Portret
Fotojurnalism

Juriu
Mona Dîrțu - președintele juriului, Ani Sandu, Cătălin Tolontan, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Luca Niculescu, Marius Chivu, Mihnea Măruţă, Paul Radu, Simona TacheTeodor Tiță, Vlad Mixich și Vlad Petreanu.

17 premii

5 premii I pentru fiecare categorie, în valoare de 500 de euro fiecare
Premiul special Superscrierea Anului în valoare de 1.000 euro
Premiul Special al Juriului

Primele trei ediții au avut 500 de participanți cu aproximativ 1.000 de lucrări înscrise, peste 50 de câștigători și premii în valoare totală de 15.000 de euro.

Lansată în 2011, competiția Premiile Superscrieri își propune să încurajeze în România tipul de scriitură care dă câștigătorii de premii Pulitzer, prin stimularea unei clase de autori, editori și publisheri cu simț răspundere față de cititori. Superscrieri s-a dezvoltat în 2014 pe încă două direcții majore: Superscrierea Cititorilor, ediția a două susținută de Orange România și programul Bursele Superscrieri, realizat împreună cu Avon România.

Fundația Friends For Friends susține de 4 ani creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ.

Mai multe. 
Pin It email