Tabără de teatru pentru elevi şi studenţi

Redacția | 05 Apr 2016

Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai organizează în perioada 8-17 iulie Tabăra de Dramatugia Cotidianului, dedicată studenților și liceenilor pasionați de teatru.

Programul celor 10 zile cuprinde ateliere de dramaturgie și scenaristică, publicistică teatrală și antreprenoriat cultural, susținute de profesori ai Facultății de Teatru și Televizune din Cluj Napoca. Participanții vor învăța să scrie piese de teatru, își vor dezvolta gândirea critică și capacitatea de a privi profesionist un spectacol și vor deprinde mecanismele producției teatrale.

Relevanţa programului Dramaturgia Cotidianului s-a bazat și se bazează pe caracterul ei interdisciplinar, experimental şi polistratificat, în care cercetarea antropologică şi de mentalităţi se extinde în creaţii artistice (scenarii de teatru şi film, eseuri, reportaje şi interviuri de presă scrisă şi de televiziune, filme de ficţiune, fotoreportaje). Producțiile participanților la tabără sunt adeseori puse în scenă și prezentate în festivaluri și competiții.

Tabăra se desfășoară la bază de practică și agrement Baru Mare din județul Hunedoara și este gratuită. 

Ca să te înscrii, trimite la adresa contact@teatrologie.ro până la data de 1 iunie 2016 următoarele:

1.Scrisoare de motivație (max. 1 pagină).

2.Una din trei: un eseu în care să argumenteze necesitatea teatrului în societatea românească contemporană / o cronică la spectacolul de teatru preferat / o piesă de teatru originală (se acceptă și un fragment de piesă).

3.Formularul de înscriere

Programul este susținut de către Universitatea Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Pin It email