Teatrul Drepturilor Copiilor: work-in-progress

Redacția | 06 Noi 2014

Știm câte drepturi au copiii? Vrem să ținem cont de ei? Spectacolul Teatrul Drepturilor Copiilor va fi prezentat într-o fază de lucru la București, Botoșani și Cluj.

Primele reprezentații ale spectacolului (în forma actuală): 

- Vineri, 7 noiembrie, ora 12.00: Teatrul de Comedie (Sala Nouă), București
- Duminică, 9 noiembrie, ora 17.30: Teatrul Vasilache, Botoșani
- Sâmbătă, 15 noiembrie, ora 18.00: Sala Radio, Cluj - în cadrul Festivalului Temps d’Images.

Teatrul Drepturilor Copilului este un spectacol de teatru educațional și participativ, care pornește de la câteva dintre drepturile fundamentale enunțate în Convenția Drepturilor Copilului: dreptul la educație, dreptul la sănătate, dreptul la asistență socială, dreptul la opinie, dreptul la libertatea de gândire, dreptul la vacanță și la odihnă, dreptul copilului de a fi protejat împotriva oricărei forme de violență sau exploatare.

Nouă copii și doi actori provoacă publicul să participe la un spectacol în care respectarea drepturilor devine fundamentul unei dezbateri despre rolul copilului în societatea contemporană, despre nevoia și dorința lui de a fi ascultat și întrebat atunci când se iau decizii care îl privesc, despre respectul pentru valoarea co­pilăriei sale și necesitatea de a-i da o voce socială care să conteze și care să poată schimba ceva. 

În Teatrul Drepturilor Copilului, copiii le vorbesc copiilor și adulților despre drepturile lor, de multe ori ignorate sau insuficient cunoscute, și-i transformă pe aceștia în parteneri de joc, în participanți la schimbarea socială care ne privește pe toți. Spectacolul este recomandat oamenilor mari care cred în valoarea copiilor de lângă ei, în forța lor de a crește conștienți de rolul pe care îl au.

În 2014 se împlinesc 25 de ani de la adoptarea Convenției Drepturilor Copilului de către Adunarea Generală a ONU și 24 de ani de la ratificarea ei de către Romania.

Echipa proiectului:
Mihaela Michailov, Radu Apostol, Maria Mandea, Bogdan Burlăcianu, Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu, Vlad A.Arghir, Carmen Anghelescu (psiholog, consultant de specialitate al proiectului),
și copiii:
Andreea Baraitan, Bianca Gheorghe, Georgiana Moise, Denis Nadolu, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Ana Zaincovschi
Pin It email