Tu ce i-ai făcut oraşului tău?

Denisa Niţă | 15 Iun 2018

Street Delivery a crescut, face 13 ani și te întreabă ce sunt alea Smart Cities?

Gata, Street Delivery a crescut, face 13 ani și te întreabă ce sunt alea Smart Cities? Și tu te gândești că trăiești în București, de unde să știi ce-i aia. Dar ai avea niște idei, ai încerca niște chestii de prin alte locuri, ai auzit ceva la cineva. Du-te între 15 și 17 iunie pe Arthur Verona și str. Edgar Quinet, ca să îți scoți ideile la aer, să afli unele noi și chiar să experimentezi câte ceva.

Și dacă tot ești acolo, îți privești orașul în ochi și-i zici tot ce i-ai făcut. Un crew fain de tipe pictează deja de câteva zile celebrul calcan de pe Arthur Verona și-l pregătesc pentru weekend și pentru proiectul #amunoraș. Wanda Hutira X Livi Po X Graffetele X Ana Constantinescu X Irina Giuglea X Laura Ionescu X Ira Merzlichin, Mihaela Semeniuc și Andreea Pe Câmpii s-au gândit că într-un oraș smart vorbești cu pereții și îți răspund. Ș-atunci ți-au lăsat spațiu să completezi muralul cu ce i-ai făcut orașului tău. Hai să vedem cum alegi doar un cuvânt. Și după ce reușești, intră pe amunoraș.ro, scrie-l, votează-le pe celelalte și așteaptă să-ți vezi relația cu orașul proiectată pentru toți, pe calcan. Ain’t that funny?

Și dacă tot vorbim de ce i-ai face orașului, hai să ne uităm și-n curțile altora. Anul ăsta intrăm în curtea interioară a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și ne facem de cap cu ateliere de design, artă, DIY, modelaj, reciclare creativă și construcție de mobilier stradal. Și mai ții minte cât de fain a fost să te relaxezi la umbră în Grădina Universitarilor? @Calup is back și o redeschide. Dacă ai chef de un film, mergi în zona Bisericii Anglicane la un cinematograf în aer liber care face retrospectiva scurtmetrajelor TIFF 2018, iar pentru muzica noastră cea de toate zilele, go to Grădina Icoanei: scena de muzică îi va găzdui pe Eyedrops, Vlaicu Golcea, Am Fost la Munte și Mi-a Plăcut, printre mulți alții, iar lângă calcanul de pe Arthur Verona se vor auzi DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine cu o selecție fină de muzici tropicale.

Deschiderea oficială are loc vineri, 15 iunie, ora 19:00, pe covorul roșu din fața Cinema Patria, unul dintre cele trei cinematografe de pe Bulevardul Magheru închise din cauza riscului seismic și reactivat la Street Delivery într-un performance dedicat patrimoniului construit al Bucureștiului. În planul pentru ediția din acest an era inclusă transformarea timp de două zile a străzii Edgar Quinet în zonă pietonală, între fântâna de la Universitate și Strada Academiei, însă procesul birocratic de obținere a avizelor pentru spațiu a împiedicat acest lucru. În acest context, echipa Street Delivery le propune bucureștenilor care parchează în spațiul dintre Universitatea de Arhitectură și Universitatea București să susțină evenimentul alegând să parcheze în alte spații în weekendul 16-17 iunie.

***

Programul complet al evenimentului este disponibil pe platforma street.delivery. Găsești acolo toate proiectele.

Street Delivery s-a extins anul acesta în nouă orașe din România: Sibiu: 25-27 mai | București: 15-17 iunie | Timișoara: 15-17 iunie | Iași: 15-17 iunie | Baia-Mare: 29 iunie – 1 iulie | Cluj-Napoca: 14-15 iulie | Bacău: 27-29 iulie | Craiova: 7-9 septembrie | Alba Iulia: 15-17 septembrie


Pin It email