Twisted Flesh

Redacția | 09 Sep 2012

Twisted Flesh este în acelaşi timp un experiment psihologic şi o încercare vizuală de a pătrunde esenţa formei fizice ca entitate, dar şi relaţia noastră cu ea.

Cu corpul nostru ne identificăm cel mai ușor și prin privire comunicăm cel mai ușor cu ceilalți. Fotograful Marius Budu a vrut să vadă ce iese dacă privează corpurile de privire și le dă forma relației noastre cu ele, deseori tensionată și contorsionată. 

„Prin acest proiect mi-am propus să stârnesc o reacţie, să stimulez reflecția, emoţia şi să îi ofer privitorului o nouă perspectivă, o nouă interpretare a aspectului care ne este cel mai uşor să-l recunoaştem în umanitatea noastră – propriul nostru trup.”

Fiecare fotografie, spune el, are o poveste. Înainte de proiect, a discutat cu mulți prieteni și cunoștințe despre ce relație putem avea cu propriul corp și a strâns multe povești și experiențe personale, pe care le-a transpus apoi în fotografie. A folosit 12 modele, iar într-unele dintre fotografii sunt chiar cei care i-au spus povestea.

Cele 20 de lucrări din expoziția Twisted Flesh vor ocupa Muzeul de Artă din Timișoara în perioada 28 septembrie - 12 octombrie. 

Marius Budu e născut în Timişoara, a plecat în Canada la 12 ani şi în 2008 s-a stabilit la Copenhaga unde are un studio vizual cu un prieten. A avut prima expoziție solo în Canada la 24 de ani și de atunci a mai expus în
Statele Unite, Danemarca şi acum România.
Pin It email