Un weekend de documentare, la Astra Film on Tour la Bucureşti

Redacția | 25 Ian 2016

6 documentare alese pe sprânceană de la ultima ediție a festivalului de documentare Astra Film Festival vor fi proiectate weekend-ul acesta la Muzeul Țăranului Român, iar intrarea este liberă.

Mai mult ca sigur, cele 6 filme de la Astra Film on Tour la București o să-i convingă pe cei care nu au mai fost până acum la cel mai important festival de film documentar de la noi să își facă de pe-acum bagajele pentru Sibiu.

Program:

Vineri, 29 ianuarie

18:00 - Câștigător al Premiului Juriului la categoria Internațional, With or Without You (r: Hyuk-Ji Park) urmărește viața a două bătrâne dintr-un sat coreean a căror prietenie durează de mai bine de 46 de ani.

19:45 - Spartacus & Cassandra (r: Ioannis Nuguet) reușește să spună, cu delicatețe și fără senzaționalisme, povestea a doi copii romi ce locuiesc în Franța de 6 ani, împreună cu părinții lor, care nu vor să îi dea la școală, de teamă să-i piardă. Filmul a fost distins cu Marele Premiu al AFF 2015.

Sâmbătă, 30 ianuarie

18:00 - The Wolpack (r: Crystal Moselle) este unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut, despre șase frați adolescenți cărora tatăl le-a interzis să părăsească apartamentul și a căror viață a gravitat în jurul sutelor de filme pe care le-au văzut și din care reproduceau secvențele preferate.

19:30 - În I am the People (r: Anna Roussillion) protagonist este Farraj, un agricultor care a emigrat din Egipt împreună cu familia de multă vreme și e nevoit să privească revoluția în fața televizorului, spre deosebire de conaționalii săi.

Duminică, 31 ianuarie

18:00 - Regizorul Justin Schein face în Left on Purpose portretul lui Meyer Vishner, un fost activist părăsit de colegi și măcinat de depresie clinică, care se gândește că ultimul său act politic ar fi sinuciderea. Interviu cu Justin Schein. (atenție, spoiler pe la jumătate!)

19:30 - The Seven Dwarfs of Auschwitz (r: Ursula Macfarlane) spune povestea a șapte frați pitici din Maramureș care ajung cobai pe mâna naziștilor și astfel reușesc să scape cu viață.

***

Proiecțiile au loc în Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Șoseaua Kiseleff, nr. 3), iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cea de-a 23-a ediție Astra Film Festival va avea loc la Sibiu între 17 și 23 octombrie.
Pin It email