În labirint, după Brioc

Un spectacol așa cum vrei tu. Serios, e chiar așa cum vrei tu.

După trecerea printr-un teatru labirint este (aproape) imposibil să faci o cronică de spectacol. În primul rând nu există un unic spectacol, ci o ordine a decorurilor și întâmplărilor, pe care fiecare spectator o modelează. Apoi ar fi unfair pentru cei ce nu au ajuns încă acolo, pentru că parte din intensitatea experienței este dată de surprize.

Am rugat mai mulți oameni trecuți prin labirint să ne răspundă la 3 întrebări:
1.Cum e Brioc?
2.Care este personajul tău favorit dintre cele întalnite în căutarea lui Brioc? 
3.Pe cine ai trimite după Brioc?


***
Mirela Petre
- Jurnalist
 
1. Brioc e tipa aia mişto pe care am cunoscut-o acum ceva ani la o admitere (la UNATC). Am avut click instant, am dat şi am primit din ce aveam şi eram fiecare la momentul respectiv. Totul pe fast-forward, dar intens, direct la esenţă. În cele câteva zile de convieţuit am trecut peste etape direct la experimente sincere din care amândouă am ieşit câştigate. Şi e tot ea, cea pe care am regăsit-o întâmplător, dar cu bucurie, după ani buni.
2. Cred că m-am îndrăgostit de personajul-femeie pe care l-am întâlnit în miezul labirintului. Mi-am ţinut capul pe pieptul ei, i-am ascultat şi numărat bătăile inimii până am pierdut şirul şi mi-am potrivit respiraţia după a ei.
3. Un om care: s-a lăsat prins de alergătura cea de toate zilele şi a cam uitat să (se) aprecieze; are simţurile amorţite; are chef de o reevaluare; s-a plictisit; ar vrea să se arunce în cap cu bungee-ul dar îi e teamă.
 
Cătălina Miciu (Mimo) – Ginger Group

1. Brioc e un pezevenghi de băiat căruia îi plac jocurile și cuvintele, muzica și atingerile. Brioc e un domn bine între ale cărui brațe ești acasă. Brioc e cine vrei tu să fie și un pic mai mult.
2. Cel care măsoară timpul nostru în bătăile inimii lui.
3. La întâlnirea cu Brioc ar trebui să se ducă oamenii cărora le e frică de oameni; oamenii care iubesc timid și în ei; oamenii care știu să râdă pe nevăzute și care vorbesc în bărbie. Dar mai ales oamenii care se îndrăgostesc din nimicuri și (nu) au uitat să fie copii. 

Cosmin Florea - Scenograf

1. Brioc este personajul cel mai sensibil pe care l-am întâlnit în ultima perioadă în teatrul românesc. 
2. Personajul care te pregătește să zbori.
3. Toți oamenii care vor sa trăiască o altă formă de teatru, care cu siguranță le va schimba cel puțin ziua!

Maria Mora - Dansator, producător

1. Brioc e nebun. Brioc vorbește frumos. Brioc suntem noi.
2. Hamul Ce Mă Aruncă În Lume.
3. Cei care vor să se joace cu viața.
 
Karin D.B.
 
1. Brioc e băiatul cu care aș fi vrut să fiu în liceu. Care m-ar fi luat pe sus, mi-ar fi scris poezii și mi-ar fi făcut surprize, cu care fiecare loc de întâlnire ar fi fost o ghicitoare. De fapt cred că m-aș întâlni cu el și acum.
2. Un tip cu o voce joasă care mi-a amintit de bunicul meu care-mi strecura mere în ghiozdan.
3. Eu aș trimite-o pe mama. Mi-ar plăcea s-o pun în situații neprevăzute, că ei îi e frică de din astea. Și i-ar plăcea.
 
Oana Maria Zaharia - Poetrip 
 
1. Brioc e cel mai aproape de tine când închizi ochii cu capul pe pernă, ești între somn și trezie și-ți fug sute de gânduri prin cap.
2. Din punctul meu de vedere, toate personajele sunt de fapt unul și același. deci toate mi-au fost la fel de dragi.
3. Toată lumea, dar mai ales aceia care sunt foarte ocupați, prinși până peste cap în treburi și n-au timp.
 
Ștefan Botezatu - Poetrip 
 
1. Brioc e cel care se întreba cum o să fiu cand o să cresc mare.
2. Personajul favorit este monstrul care m-a ținut în brațe
3. Ar trebui să meargă la această piesă cine simte impulsul să sară din scaun de bucurie când citește descrierea. Restul n-au decât să stea acasă, uricioșii de ei.
 
Luiza Vasiliu – Dilema Veche
 
1. Brioc nu e nimic mai mult şi nimic mai puţin decît ce vrei tu să fie.
2. Inima din mijloc, care bătea ca şi cum ar fi fost supertahicardică şi despre care am aflat un minut mai tîrziu că avea barbă.
3. Oricine e în stare să cedeze controlul pentru cîteva ore şi să se lase pe mîinile unor necunoscuţi (care, e absolut evident, îi vor tot binele din lume).

Ştefana Popa - Incubator 107

1.Brioc este aventură, un amestec de dulce cu amar, oglindirea în o mie de oglinzi şi un spectacol interior.
2.Personajul meu favorit a fost omul din peşteră care m-a pus să arunc banuţul în apă şi să-mi pun dorinţa
3.Ar trebui să meargă la Brioc oamenii care se caută şi cei pentru care filmele, jocurile pe computer sau board-games-urile şi-au pierdut interesul. Aici gasesti mult mai mult. Eşti un spectator actor.

Ioan Borbei - are propriul business şi e licenţiat in jurnalism.

1.Brioc are părul roşu. Uneori e şaten. Cu chef de joacă, uneori apare cu părul lung, alteori fără. Fiecare îi dă altă vârstă
2. Bunicul, prietenul din copilarie.
3. Oricine are nevoie de emoţii, revelaţii sau doar o experienţă plăcută

Cătălina Vieru - lucrează într-un ONG.

1.Brioc este galant, atent, cald şi primitor. În braţele sale m-am simţit acasă, ca după o lungă călătorie printre străini. Bătăile inimii lui ridică orice barieră şi topesc orice gheaţă.
2.Femeia de la operă.
3.La piesă să meargă oricine caută lucruri sau e fericit că le-a găsit. Oricine iubeşte sau îşi doreşte să iubească. Oricine e spontan sau se simte blocat. Oricine curge şi oricine stă. Brioc e un spectacol despre oricine şi pentru oricine. Despre mine şi despre tine. Îl vei iubi.

Ana Tepșanu:

Am păşit cu emoţii şi mâini transpirate într-o experienţă despre care nu ştiam aproape nimic. Mi se spusese doar că o “să-mi placă” şi că e ca “un trip bun”. M-am dus cu mintea deschisă şi sufletul strâns, mi-am aşteptat timid rândul, am ales “stânga” şi mi-am început aventura.

Am închis ochii şi am ascultat muzica. M-am lăsat condusă, m-am întrebat de sute de ori „oare acum ce trebuie să fac”, dar am mers mai departe. Am realizat cât de pragmatică sunt în idealismul meu. Ştiam că e de şi despre suflet, dar nu-mi puteam linişti piticul din creier care parca-mi urla „opreşte-te, fugi, ţipă”.

Am avut încredere şi mi-am pus dorinţe. Dezorientată, m-am regăsit. M-am simţit mică şi copleşită de emoţii. Am râs şi am zburat. A fost linişte, primitor şi personal. Nu mi-am pierdut curiozitatea la niciun pas şi inima n-a încetat, până-n ultima clipă, să-mi bată în ritm accelerat. M-am speriat şi m-am panicat, dar ce nu calmează o cană de ceai?

În ciuda opiniilor mele despre mine, am conştientizat cât de prinsă sunt în tipare şi cât de greu mi-a fost să nu ştiu, să nu controlez, să mă întorc în copilărie. Să simt, eu, cu mine, pentru mine. Brioc mi-a dat curaj şi încredere. Am plecat de acolo veselă şi transformată – am simţit că pot face atât de multe, trebuie doar să-mi doresc. Chiar nu există imposibil, asta mi-a fost lecţia.

***
Compania de Teatru Labirint are o pagină de Facebook, unde găsești mai multe informații despre spectacol și despre cei 53 de oameni care te ajută să îl cauți pe Brioc. Dacă vrei și tu trimite un mail la brioc@teatrulabirint.ro.

[fotografie de Claudiu Popescu]
Pin It email