Pin It email

Jurnal în imagini: Ioana Harasim

Ne-au atras atenția personajele ei insolente, care evoluează într-un univers suprarealist pop. Ioana are 28 de ani, e din Galați și desenează de când era copil. Ne-a făcut jurnalul unei zile din viața ei de ilustratoare freelance.

Ziua mea începe de cele mai multe ori la prânz, doar uneori dimineața de la 9 sau 10. Dacă te întrebi de ce, e pentru că nu mai sunt angajată de 5 luni. Aveam nevoie de o vacanță, așa că în perioada asta am avut ocazia să văd cum e să nu ai responsabilitatea unui program fix de muncă. Mai lucrez câte un proiect freelance din când în când, dar în mare parte mă bucur de timpul liber.

Indiferent de ora la care mă trezesc alerg imediat la bucătărie să-mi fac o cană de cafea cu mult lapte. Nu mănânc dimineața de mulți ani, dar în ultima vreme am început să mai iau câte o banană pentru că și-așa nu am o dietă foarte sănătoasă. Aveam zile în care mancam doar chipsuri sau dulciuri. De când stau acasă însă mi-am propus să fiu mai responsabilă și să învăț să gătesc. Am reușit să-mi fac o parte din chestiile pe care mi le gătea mama când stăteam la Galați. Sunt pe drumul bun cu mâncarea, zic eu.

Cea mai mare parte a timpului mi-o petrec la laptop, făcând lucruri care fac timpul sa treacă fără să-ți dai seama. Nu am un program fix și sunt și lipsită de moderație, așa că am zile în care pot să lucrez toată ziua sau mă joc pe calculator toată ziua, fără nicio vină. Pierd destul de mult timp uitându-mă la clipuri pe YouTube, vorbind pe Facebook cu prietenii, sau lăsând stream-uri de jocuri pe Twitch să meargă în paralel cu proiectele la care lucrez. Pe lângă asta, mai caut chestii legate de fashion – îmi place să descopăr editoriale noi sau label-uri de care nu știam, aș vrea la un moment dat să lucrez și eu la ceva purtabil. Acum țin un carnețel pe birou și îmi notez acolo chestii pe care aș vrea să le fac în viitor, schițez idei care-mi vin și dacă după ceva timp tot mi se pare că o idee e bună, încep să lucrez la ea.

Seara e momentul pentru self-reflection si autocritică: de ce să adormi liniștit din prima, nu? În momentele alea trebuie să-mi amintesc că nimic din ce-mi trece prin cap la ore târzii nu e relevant pentru viața de zi cu zi și că măcar noaptea ar trebui să fiu mai bună cu mine. Înainte să adorm, mai stau pe telefon pe Reddit/ YouTube sau Instagram. Da, e un obicei prost de care trebuie să scap.

Momentan sunt în punctul în care încerc să îmi reglez programul de somn. De când mă știu nu am fost în stare să mă trezesc de dimineață. La fostul job începeam programul de lucru la 10 și nu reușeam să mă trezesc la timp pentru că mă culc foarte târziu, gen pe la 4-5. Nu știu dacă ora mea de dormit îmi afectează somnul, dar am cele mai dubioase vise dar totuși e ok dacă îmi plac? Când eram mai mică am început să mă interesez cum poți să ai vise lucide și in perioada aia chiar reușeam să le controlez pe majoritatea. Acum frecvența lor nu mai e așa de mare și nu mai am controlul dinainte, dar tot sunt o experiență mișto.

Cam așa se petrece o zi normală de-a mea din ultimele 5 luni în care aproape fiecare zi a fost ca-n weekend. Cumva cred că a sosit momentul să mă întorc la un program de lucru normal pentru că simt că nu fac foarte multe cu timpul meu. Cine-ar fi zis că o să ajung să spun că prea multă libertate strică?

***
HARA pe
Insta & Behance 
Jurnal în imagini: Ioana HarasimMorning snack.
Jurnal în imagini: Ioana HarasimGaming.
Jurnal în imagini: Ioana HarasimFalling asleep
Jurnal în imagini: Ioana HarasimSelf reflection.
Jurnal în imagini: Ioana HarasimWerk werk werk
Jurnal în imagini: Ioana HarasimTrippy dreams
Jurnal în imagini: Ioana HarasimPerfect shoes.
Jurnal în imagini: Ioana HarasimWatching YouTube drama.
Jurnal în imagini: Ioana HarasimSelf portrait, Ioana Hara.
Pin It email