Spectacolele lui Radu Iacoban

Radu Iacoban | 08 Mai 2018

În tripla tripla calitate de dramaturg-regizor-actor, Radu Iacoban are mai mult de 15 spectacole în palmares, dintre care în momentul acesta 12 sunt active pe scenele teatrelor bucureștene.

Spectacolul care ți-a schimbat viața

Hamlet, regia Vlad Mugur, la Teatrul Național Cluj.

Un spectacol văzut din întâmplare


Apollonia, regia Krzysztof Warlikowski in Varșovia. Abia ce aterizasem în Varșovia, m-am dus ca tot omul să casc gura și tare bine mi-a făcut. Am rămas cu ea căscată ceva timp.

Spectacol salvat de scenografie

Habar n-am. Știu că există, dar pentru mine un spectacol dacă are doar un element predominant ok - text bun, scenografie bună, sau imagini spectaculoase - nu prea e un spectacol salvat.

Spectacol care te-a frustrat sau complexat

Billy Elliot la New York. Eram la pauză împreună cu Marius Manole și Andreea Bibiri și ne uitam surescitați unii la alții, dar și triști pentru că ei sunt la ani lumină și noi…mă rog.

Muzica dintr-un spectacol pe care ai pune-o pe soundtrack-ul vieții tale


Eu nu prea mai ascult muzica pe care o selectez în spectacolele pe care le-am montat. Așa că orice ține de muzică este, așa cum sunt și proiectele viitoare, în zona de necunoscut.

Spectacolul pe care l-ai văzut de cele mai multe ori

Hamlet, regia Vlad Mugur de la Cluj.

Spectacol care te-a făcut să-ți fie frică

Faust în regia lui Silviu Purcărete. Momentul în care am auzit corul ăla de copii care cântă sub mine.

Cel mai bun spectacol despre adolescență

Spre rușinea mea nu am prea văzut, dar am montat două pe care le consider la fel de bune. Asta-i Țineretea Noastră la Godot și Emancipare la Teatrul De Comedie.

Un decor în care ai vrea să te muți


În decorul Hamlet-ului lui Ostermeier. Aș zace un pic pe pământul ăla bio.

Ultimul spectacol văzut

Stage Dogs la Teatrul Act. 

Rolul la care jinduiești profund


Asta cu rolurile la care jinduiești e un pic în zona de fantasy. Ca atunci când te vezi cu rolul ăla mișto în brate, îți dai seama că nu a prea fost mult „jind” în spate. Eu sper să montez sau să joc mult Shakespeare. Îmi place mult tipul.

***
Până la sfârșitul lunii, poți vedea 6 spectacole regizate de Radu Iacoban: O intervenție, la Teatrul Act, Constelații, tot la Teatrul Act, spectacol care a avut premiera în februarie și în care și joacă (împreună cu Ana Ularu), În parc, la Godot, unde de asemenea este și dramaturg și actor, Îngrijitorul, la unteatru, Procesul caprei cu un ied, la Metropolis și Viața și moartea lui Richard 2 la Teatrul Mic, spectacol care a avut premiera tot în februarie. Iar din 8 iunie îl poți vedea și pe ecranele mari într-un rol în care este aproape de nerecunoscut în Charleston, regizat de Andrei Crețulescu. Filmul spune povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbați (Șerban Pavlu și Radu Iacoban) și femeia pe care au pierdut-o amândoi.
Pin It email