10 adolescenţi din jurul lumii îţi povestesc cele mai dubioase chestii pe care le-au văzut

Sofia Scarlat | 16 Apr 2018

Chestii ciudate care i-au marcat pe adolescenți din Iordania, Canada, Venezuela, Noua Zeelandă, SUA, Irlanda, Australia și România, adunate de Sofia Scarlat.

Când pantalonii unui homeless au lovit asfaltul de la Romană în fața mea acum vreo 3 luni am fost izbită de o imagine greu de șters din minte, dar și de inspirație, știind în acel moment despre ce voiam să fie al doilea articol din seria 10 adolescenți din jurul lumii îți povestesc... Acum, 100+ DM-uri și câteva luni mai târziu, am strâns 10 dintre cele mai ciudate lucruri văzute de adolescenții planetei, de la povești de groază românești luate prea în serios la amenințări cu bombă și pensionari morți pe WC.

Sama, 17, Amman, Iordania

Locuiesc în Orientul Mijlociu, deci dacă ar fi să vă zic că sexismul s-a născut și trăiește ca un boier aici, nu ar fi nimic nou. Femeile sunt considerate mașini de produs copii și menajere care trebuie să își asculte soțul mereu, pe lângă alte prostii. Oricum. Eram în trafic și în fața mea conducea o femeie, iar câțiva tipi dintr-o mașină de lângă mine urlau la ea și se apropiau cu mașina, gata să o scoată de pe șosea. Ei bine, femeia asta și-a tras frâna de mână în mijlocul străzii, s-a dat jos din mașină, a mers până când era față în față cu unul din tipi și pur și simplu l-a trântit de asfalt printr-o mișcare de-asta...kung-fu sau ceva. Am aflat după că tipa este campioană națională la judo.

Gianna, 14, Regina, Canada

În vara lui 2017 mama mea s-a decis să mă învețe mai multe despre țara ei natală și despre familia noastră, așa că am plecat în vizită în Armenia pentru 2 luni. La început a fost distractiv, dar dupa o vreme ne-am plictisit așa că am închiriat o mașină și am condus din capitală până în Jermuk, un oras montan, unde ne-am cazat la un bed & breakfast în care locuiau și proprietarii. În a 3-a zi în Jermuk, ne-au invitat la ziua de naștere de 80 și ceva de ani a tatălui lor și, pentru că nu aveam nimic mai bun de făcut, ne-am dus. Urmatoarea dimineață am coborât să luăm micul dejun, dar nu mai era nimeni în casă. Peste câteva ore, locul era tot gol. Pe la prânz s-au întors proprietarii iar mama i-a întrebat daca totul era în regulă. Se pare că tatăl lor s-a dus la toaletă dupa petrecere și a murit, precum Elvis, pe wc. Am plecat mai devreme decât anticipat.

Sephora, 17, Caracas, Venezuela

Fac modelling de ceva timp și este cu siguranță printre hobby-urile mele preferate. În mare parte, mă duc la ședinte foto și chestii de genul, dar, din când în când, mă înscriu și la concursuri. Acum cateva luni m-am întâlnit cu producatorul unei competiții și după săptămâni de antrenament și pregătire, când am ajuns acolo chiar am făcut tot ce am putut să mă calific. Mi-a zis că sunt printre cele mai bune concurente de până acum și, normal, eram foarte fericită. Acum, imaginați-vă entuziasmul meu când, câteva zile mai tarziu, am aflat că nu mă aflam în top 10, iar în drumul meu spre casă l-am văzut pe producător într-o parcare, luând un turn de bancnote de la una dintre fete.

Mishka, 13, Insula de Nord, Noua Zeelandă

Sunt din Noua Zeelandă (știți deja asta), dar cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut a fost în New York, într-o vacanță. Mergeam prin Times Square ca orice turist, în sandale și pantaloni scurți, cu un aparat foto mare la gât, când am văzut o femeie cărând cea mai mare (repet. CEA. MAI. MARE) șopârlă pe care am văzut-o în viața mea. O ținea în brațe ca pe un bebeluș. M-am uitat în jur să văd dacă mai reacționase cineva - restul oamenilor nici nu clipeau.

Abby, 16, Des Moines IA, SUA

Eram în mașină cu mama, pe autostradă, și ea vorbea cu cineva la telefon. Periculos, știu, știu. Asta s-a gândit și tipul din mașina de lângă noi, se pare, pentru că a scos de sub scaunul lui un semn deja făcut dintr-o bucată de carton pe care scria, în marker negru permanent, „pune telefonul jos și condu”. I-am arătat mamei semnul și m-a pus să fac și eu unul pe care am scris „pune semnul jos și condu.” 

Kiernan, 16, Hadley MA, SUA

Sala de curs pentru muzică de la mine din școală e super. Toată lumea știe asta. Și eu știu asta - sau cel puțin știam până când am intrat acolo într-o zi și l-am găsit pe unul din colegii mei, în fața unui calculator, cu mâna adânc în pantaloni. Chiar și așa, cu rușinea și jena care au venit după prima noastră întâlnire, chestia asta nu s-a terminat acolo, pentru că s-a mai întâmplat nu o dată, nu de două ori, nu de trei ori - s-a întâmplat de încă 6 ori. Tipul devenise un fel de legendă urbană locală. Dacă exista o clasă cu calculator în școală, erau șanse mari să îl găsești acolo, cu mâna în pantaloni, zâmbind foarte mulțumit la ecran. Alți copii au început să îl vadă și prin alte colțuri ale școlii până când nimeni nu mai era în siguranță. În final, o profesoară l-a prins în bibliotecă și acum nu mai are voie să folosească calculatoare.

Meenu, 17, Dublin, Irlanda

Îmi puneam cărțile în dulapul de la școală când am auzit o voce distinctiv de „albă” urlând nigger din partea cealaltă a holului. Foarte multe persoane din jurul meu s-au întors surprinse în direcția respectivă, dar nimeni nu a facut ceva - nimeni în afară de o boboacă care nu a ezitat să îi tragă un pumn în maxilar tipului care urlase. A început și el să îi tragă ei pumni până când fata asta de 14 ani a fugit și s-a ascuns în toaleta școlii. Profesorii și directorul nu au facut nimic, deși au aflat de incident, pentru că asta e reacția oricărei ființe raționale, așa că o altă colegă de-a mea s-a gândit să rezolve situația folosind propria ei metodă. Câteva zile mai târziu a sunat la poliție și a anunțat că cineva a pus o bombă în liceu, ca să îl sperie pe director. Nu zic că e corect ce a facut, dar tipul rasist a fost suspendat pentru două săptămâni după, deci...

Sophia, 13, Sydney, Australia

Când merg spre școală o iau, de obicei, printr-o piață mare din centrul orașului. Traseul este în mare parte lipsit de evenimente și arată cam la fel în fiecare zi, dar ieri când treceam prin piața asta am vazut un grup de mame, împreună cu copii lor, care își curățau găurile de cercei cu fire de iarbă, la comanda unei soccer-mom leader, o blondă cu minivan Toyota. Australia e un loc ciudat.

Ioana, 16, București, România

Vara asta am fost în vizită la o prietenă care stă la țară, într-o comună no-name. La ea în sat se spun legende urbane despre niște „iele”, spirite de femei care umblă noaptea prin sat, scot sunete ciudate și omoară oameni - cei de pe acolo le iau foarte în serios. Într-o noapte, pe la vreo 11-12 P.M., unul din săteni, Iulică, șofer de tir, își repara mașina când a auzit sunete și cântece dubioase. Iulică s-a prins că era vorba de iele, dar știa din câte auzise prin sat că atâta timp cât nu te uiți direct la ele nu iți fac nimic, așa că s-a băgat sub tir, unde a rămas până la 6 dimineața când l-a găsit nevasta lui. A venit la noi în casă plângând la scurt timp după.

Elise, 17, Caracas, Venezuela

Eram în drum spre cinema cu părinții mei când am vazut doi adolescenți în râul El Guaire, care trece prin Caracas, căutând ceva prin apă. I-am convins pe parinți să mă lase să văd ce caută, ceva destul de greu de facut, pentru că țara asta e periculoasă. Oricum, m-am apropiat și mi s-a parut că sunt niște copii de maxim 16 ani, de încredere, așa că i-am întrebat ce caută. Mi-au explicat că uneori oamenii scapă coliere sau inele care se duc în canalul de drenaj și ajung acolo, în râu, unde ei le strâng și le vând pentru mâncare. Doar pentru că nu se mai vorbește despre Venezuela nu înseamna că ce se întâmplă aici s-a terminat.

***
Citește și 10 adolescenţi din jurul lumii îţi povestesc cele mai ciudate momente din relaţiile lor
Pin It email