10 adolescenţi din jurul lumii îţi povestesc cele mai ciudate momente din relaţiile lor

Sofia Scarlat | 11 Oct 2017

Ce fac adolescenții din jurul lumii atunci când plac pe cineva? 10 awkward moments.

Pe parcursul anilor mei de gimnaziu și liceu am auzit tot felul de povești ciudate legate de colegii mei de școală. La vârsta de doar 13 ani am învățat ca atunci când placi pe cineva, poți s-ajungi să o „faci” în frigider sau în toaleta de la Control, să furi logodnicii unor tipe de 30 de ani iar apoi să bei cu ei body shot-uri de pe străini. Toate astea, iar în următoarea zi să te întorci la ore mirosind a șampon Pantene, cu o cămașă perfect călcată și cu toate temele făcute. Am vrut să văd cum se întâmplă asta și la alți adolescenți de pe această planetă.

Nu știam decât o fată din Irlanda, care îmi trimisese din greșeală un mesaj când aveam 9 ani. Am recurs la metode mai dubioase. Timp de vreo 2-3 săptămâni am căutat persoane pe Instagram, prin pagina de Explore, iar apoi le-am trimis mesaj: majoritatea au fost chiar entuziasmați să-mi răspundă. I-am intrebat care sunt cele mai ciudate momente pe care le-au trăit într-o relație iar, printre câteva răspunsuri mult prea explicite pentru a fi în acest prim articol, le-am primit și pe acestea:

Mariam, 15, Roma, Italia

Când aveam 14 ani am fost împreună cu fiul unui soldat american. Eu sunt atee, dar el era foarte religios, în principal din cauza mediului în care fusese crescut. După opt luni de relație pot spune că devenisem foarte atașată de el și nu cred că ceream mult când speram ca și el să simtă la fel, așa că nu îmî imaginam că urma să se despartă de mine în viitorul apropiat. Ziua respectivă însă a venit, dar în loc de tipicul „nu mai vreau să mai fac asta, nu e din cauza ta”, explicația lui a fost una pe care nu o voi uita niciodată. Mi-a spus că Dumnezeu i-a vorbit într-un vis și a cerut să încheiem relația noastră. Se pare ca tot Dumnezeu a fost cel care i-a spus sa iasă la o cafea cu fata de „nu-ți face griji despre ea, suntem doar prieteni” a doua zi.

Emma, 17, Detroit MI, SUA

Unul dintre cele mai ciudate și incomode momente din viața mea de până acum s-a întâmplat în timpul relației mele de 7 luni, când eu și prietenul meu am fost prinși într-o situație care poate fi descrisă ca fiind orice dar nu decentă, de către mama sa. Eram în subsolul casei și ne-am gandit că mama lui nu este nicăieri pe-aproape, așa că lucrurile au inceput să evolueze. Se pare că era cu mult mai aproape decât credeam și l-a chemat la etaj, unde a început să urle ceva în arabă. Eu, bineînteles, nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce se întampla, așa ca mi-am pus cămașa înapoi pe mine, mi-am aranjat părul și am urcat dupa el. Ne-a amenințat că nu o să ne lase să mergem la bal împreună și a ținut un discurs despre educație sexuală care m-a lăsat traumatizată pana în ziua de astăzi.

Erez, 18, Haifa, Israel


Acum 2 ani am fost împreună cu o fată a cărei mamă era psiholog. Într-o zi eram în drum spre casă cu parinții mei, când am pornit radioul și mi-am dat seama că femeia care vorbea la respectiva emisiune era mama iubitei mele. Ulterior, uitându-mă la expresia îngrozită de pe chipul mamei mele, mi-am dat seama că emisiunea pe care o ascultam era una despre viața sexuală a adolescenților, iar mama iubitei mele vorbea despre a mea și a fiicei sale. Următoarele 30 de minute le-am petrecut stând într-o tăcere de mormânt, alături de părinții mei, care nici nu s-ar fi gândit că eu la vârsta de 16 ani aș fi făcut ceva de genul ăsta, ascultând o femeie vorbind despre unul dintre cele mai private lucruri din viață la o emisiune națională de radio și dându-și cu părerea de parcă nu ar fi fost mare chestie.

M., 17, Edmonton, Canada


Acum ceva timp eu și prietenul meu (acum fostul) eram la drive-thru-ul de la McDonalds ca să-mi iau chicken nuggets. Ne-am oprit in parcare ca să mănânc, iar pe la mijlocul mesei de prânz, tipul a început să mă sărute și, pentru că nu îmi păsa suficient de mult cât să îl opresc, am continuat să mănânc mcnuggets în timp ce el își făcea treaba.

Amanda, 18, Hawaii


În 2014, când aveam vreo 15 ani, am mers la o expoziție de mașini cu iubitul meu cu care eram împreună de 2 ani și cu părinții mei. Când am ajuns acolo am început să ne plimbăm prin sală, iar prietenul meu m-a luat de mână. Văzând ce se întamplă, mama mea ne-a aruncat o privire scârbită și a urlat Încetați! Nu am înțeles-o pe asta, așa că am făcut lucruri cu mult mai nasoale la intoarcere, în mașina lor.

Beatrice, 18, Roma, Italia

Anul ăsta mi-am sărbatorit ziua de naștere la Campo de Fiori, o piață în centrul Romei. Eu și prietenii mei dansam și beam; în principiu, ne distram de minune, pâna când a aparut tipul cu care mă întâlneam în acea perioadă, furios, urlând despre cum m-aș fi sărutat cu prietenul lui. Nu era adevărat, dar n-avea chef să audă ce aveam de zis. S-a îmbătat și a dat cu piciorul într-o camionetă, a trântit o motocicletă de pământ și a scos din ghivece câteva tufișuri, cu tot cu rădăcini. Nu cred că a pățit nimic, deși a făcut toate alea, dar eu cel puțin nu am mai vorbit cu el de atunci.

Viktoria, 16, Reikjavik, Islanda


Anul trecut prin septembrie eram la o zi de naștere în casa unei prietene. Pe la jumătatea petrecerii vecinii au sunat la poliție și s-au plâns de muzica tare, așa că ne-am trezit cu vreo 3 agenți la ușă. Au intrat în casă și toată lumea a înghețat, dar, băiatul de care îmi plăcea începuse să mă sărute, așa că nu urma să mă opresc precum ceilalți de la petrecere, din cauza câtorva polițiști care veniseră să dea muzica mai încet. Unul dintre ei ne-a văzut și ne-a împins pe amândoi în direcții opuse, ca să ne „dezlipească”. S-a uitat îngrozit la noi, ne-a zis Dumnezeu să fie cu voi, și-a făcut cruce și apoi a plecat.

E., 17, New Delhi, India


Prima mea întâlnire (spoiler: și ultima) cu tipul ăsta a fost la un cinema din Delhi. Ne-am luat popcorn și Cola, pe care le-a vărsat peste mine după câteva minute; totuși, am trecut peste și m-am rugat ca restul întâlnirii să fie OK. Pe la jumătatea filmului a inceput să îmi mângâie părul: imaginați-vă cum ați mângâia un câine, după care a urmat cel mai scârbos și cringe-worthy sărut din intreaga mea viață. La ieșirea din sală a apărut tatăl lui de nicaieri și s-a oferit să mă ducă acasă, iar eu, neavând alte opțiuni, am zis da. Tot drumul către casa mea tipul ăsta i-a povestit tatălui său despre cât de minunată a fost întâlnirea noastră și i-a descris cum m-a pupat în detaliu, la care tatăl său i-a răspuns cu Bravo, fiule, sunt mândru de tine. Când s-au deschis ușile de la mașină am fugit până mi-au cedat picioarele.

Henrik, 16, Tromso, Norvegia

Ultima mea relație a fost cu cineva cu care aveam un prieten în comun. După câteva luni de relație, acest prieten a început să ne întrebe când urmează să facem sex, iar apoi întrebatul s-a transformat în punerea presiunii, poate chiar în a ordona să se întample curând. Aveam 15 ani pe atunci, iar prietena mea avea 14, așa că eram pe departe de a fi pregătiți, și chiar dacă eram, există o lege în Norvegia care interzice relațiile sexuale între persoane sub 16 ani. În final nu s-a întâmplat, dar ne-am despărțit după câteva luni. Ce trebuie învățat din asta e că nu e bine să faci chestii care nu te fac să te simți comfortabil și să nu cedezi sub presiuniile anturajului.

L., 16, București, România

Circumstanțele în care mi-am cunoscut actualul prieten nu sunt exact tipice, dar sunt cu siguranță demne de un chick flick grețos. Mama mea este avocată, iar familia lui a apelat la ea pentru ajutor când au fost implicați într-o bătaie (pe bune, cam până la moarte) cu o altă familie. Nu îl prea știam atunci și nici nu aveam voie să stau în preajma lui, așa că, doar dupa ce ai mei s-au certat, la rândul lor, cu familia lui și nu mai lucrau împreună am putut vorbi cu el. Am început să vorbim pe Instagram și ne plăceam, așa că am ieșit. Asta a fost acum un an și jumătate.

***
Sofi are 14 ani și este a 10-a (a sărit un an de grădiniță) la Lazăr, are un blog, și e editor la Artistique, o revistă de liceeni. Vara asta s-a apucat de rusă și să scrie o carte.
Pin It email