10 chestii de luni până joi

Redacția | 21 Sep 2015

Săptămâna asta aveți șansa să vedeți tot felul de filme, clasice sau mai recente, pe care n-aveți voie să le ratați, iar Controlul se pregătește de weekend aniversar.

Luni, 21 septembrie

1. Povești la Replika -  Proiectul de artă educațională Povești la Replika are lunea asta tema Povești Neînțelese, în cadrul căruia de la ora 19 se va juca spectacolul Poveste pentru oameni mari de Sabina Grădinaru (regia Andreea Iacomiță), care urmărește firul amintirilor unei fetițe autiste, de la ora 21 va fi prezentat romanul Mâini cuminți. Copilul meu autist de Ana Dragu, urmând ca de la 21:30 să aibă loc o dezbatere pe tema egalităților de șanse. Toate vor avea loc la Centrul de Teatru Educațional Replika, de pe Strada Lânăriei nr, 93-95, iar intrarea este liberă, pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com sau 0732101860.

2. Filmul din mansardă - Songs from the Second Floor - Lunea asta, de la 20:30, la Lente de pe Strada Arcului nr.8, va fi proiectat în mansardă Songs from the Second Floor, prima parte din trilogia lui Roy Andersson despre ce înseamnă să fii om (urmată de Du Levande și A Pigeon Sitting on a Brench Reflecting on Existence, câștigătorul Leului de Aur la Veneția anul trecut), un film de o stranietate aparte și îmbibat în angoase și (mult) absurd. Sunteți invitați și la o discuție după.

3. Out of Control #18 - Dacă e luni, se știe că începând cu ora 19, clubul Control cade pe mâna invitaților de tot felul care își prezintă obsesiile muzicale, iar săptămâna asta a venit rândul designerului Ioana Ciolacu să ne pună muzică.

Marți, 22 septembrie

4. Seara de film 13 - Dacă e marți , e seară de film la Grădina Floreasca, iar săptămâna asta you can say hello to Al Pacino's little friend, pentru că filmul proiectat începând cu ora 20:30 este cultissimul Scarface (r: Brian de Palma).

Miercuri, 23 septembrie

5. Integrala Chaplin la Eforie - Cinemateca Eforie (Str. Eforie, nr.2) a început o retrospectivă a lui Charlie Chaplin, prezentând toate filmele (care s-au păstrat) ale marelui autor. În septembrie și octombrie, în fiecare miercuri vor fi proiectate primele sale scurtmetraje comice din 1914 realizate la compania Keystone, în copii restaurate, cu acompaniament muzical și inserturi în limba engleză. Miercurea asta, de la ora 19, va rula al doilea calup de scurtmetraje, iar intrarea costă 3 lei.

6. Practici insolente - Aiurart și Unrest/Bucharest prezintă la Cărturești Carusel expoziția Practici insolente a artistei Lea Rasovszky, o reacție critică și ironică la adresa simbolurilor locale. Vernisajul are loc de la ora 19, iar expoziția ține până pe 18 octombrie. 

7. Singing Exhibition #6 - Seria de concerte Singing Exhibition, creată de editura Jumătatea Plină a ajuns la ediția cu numărul 6 și îl aduce în concert pe Tim Holehouse, în deschiderea căruia va cânta Dan Michiu Dinescu, de la Loungerie II. Tărășenia începe de la ora 20, la Grădina OAR (Str. Arthur Verona, nr. 19). Intrarea: 10 lei.

8. FAQ Dating Bazar – Powered by FAQiff - Dating Bazar este al treilea eveniment de warmup la FAQiff, Feminist and Queer International Festival, în care câțiva dintre prietenii festivalului sunt scoși la licitație, iar cei care vor licita au o șansă de date și vor fi pe lista de donatori onorifici FAQiff, pentru că banii strânși vor fi folosiți pentru organizarea ediției de anul ăsta. Petrecerea (cu licitație) începe de la ora 21 în clubul Queens (Bl. Carol, nr. 61).

Joi, 24 septembrie

9. Shadows - filmele lunii septembrie - Seria de filme reunite sub tema Umbre care au rulat în septembrie la Cinema ArtYourself Gallery (Str, Clucerului, nr. 88) se încheie cum nu se poate mai potrivit, cu Shadows, al lui John Cassavetes. De neratat. Proiecția începe de la ora 19, iar intrarea este liberă.

10. CONTROL 7 YRS - Au trecut deja 7 ani de când ne zbânțuim în Clubul Control, așa că începând cu joia asta se dă startul la o petrecere aniversară ce va ține până duminică, ocazie cu care se redeschide și sala Berlin, renovată integral.
Pin It email