10 chestii de luni până joi

Redacția | 05 Oct 2015

Săptămâna asta se întâmplă pe lângă cel mai tare festival de film animație și cel mai tare festival de film documentar, expoziții, spectacole și (alte) filme.

Luni, 5 octombrie

1. Astra Film Festival - Luni începe și festivalul internațional de film documentar Astra, de la Sibiu, care se va deschide în premieră nu cu un film, ci cu piesa de teatru Double Bind, de la Teatrul Național din Târgu Mureș, de la ora 18, la Sala Thalia. Zeci de documentare nou-nouțe, mulți invitați străini de prestigiu pe care puteți să-i luați la întrebări după proiecții și multe programe speciale, ca să nu mai vorbim și de concerte în fiecare seară. Cine nu a mai fost până acum la Astra trebuie neapărat să meargă, iar cine a mai fost e probabil deja în trenul spre Sibiu. Programul complet aiciCâteva filme de anul trecut.

2. Anim'est - Din păcate, va trebui să alegeți între documentare și animații, pentru că de vineri a început Festivalul Internațional de Animație Anim'est, care sărbătorește ediția cu numărul 10. Programul este de asemenea, foarte stufos, și te va face să ai agenda plină până la sfârșitul săptămânii.

3. Povești la Replika. Platforma de Artă Educațională - În cadrul temei Povești fără stăpân, lunea asta la Centrul Cultural Replika de pe Lânăriei nr. 93-95 avem de la ora 19 spectacolul Confesiunile unui câine, dramatizare după Mihaela Rădescu, prezentare cărții Holy Cow a lui David Duchovny, de la 20:30, iar de la ora 21 va fi proiectat White God / Orașul Câinilor (r: Kornél Mundruczó). Intrarea este liberă, cu rezervare la centrulreplika@gmail.com sau 0732 101 860.

4. Filmul din mansardă - You, the Living - Lunea asta, în mansarda de la Lente (Str. Arcului, nr. 8) începând cu 20:30 se proiectează a doua parte din trilogia lui Roy Andersson despre condiția umană, Du Levande / You, the Living. Cine vrea, poate să stea după la o discuție amicală despre film.

Joi, 8 octombrie

5. Roman Tolici - SIMVLACRVM - Mobius Gallery este o nouă galerie de artă ce se va deschide joi, de la ora 19, pe strada Mendeleev, la numărul 2, cu expoziția de pictură a lui Roman Tolici SIMVLACRVM, curatoriată de criticul elvețian Simon Hewitt.

6. Time Dance Connection - harta istoriei dansului contemporan - Time Dance Connection este un proiect organizat de Centrul Național al Dansului de (re)descoperire ale unor personalități foarte importante și inovatoare ale dansului contemporan made in RO (și anume Floria Capsali, Esther Magyar, Trixy Checais, Vera Proca Ciortea, Stere Popescu, Ioan Tugearu), care a luat naștere după un an de cercetare realizată de Igor Mocanu. Programul evenimentelor, care durează până pe 29 noiembrie, îl găsiți aici.

7. Expoziția CeFeRe_știi București - De pe 8 până pe 31 octombrie, la Muzeul CFR (Calea Griviței, nr. 193B) se ține o expoziție care pune în valoare istoria cartierelor ceferiste de locuințe. În afară de un film despre parcelarea Steaua, fotografiile de epocă și documentele expuse, va exista și un panou de amintiri la care poate să participe fiecare persoană care a locuit în vreunul dintre cartierele ceferiste.

8. Cineclub Film Menu - După o pauză îndelungată, Cineclubul Film Menu reîncepe seria de proiecții urmate de discuții, iar filmul de joia asta este Chronique d'un été (r: Jean Rouch, Edgar Morin), care va fi prezentat de Andrei Rus și Boglarka Nagy.

9. HipTrip Travel Film Festival - De joi până duminică are loc și HipTrip, primul festival din România dedicat filmelor de călătorie, la Cinema Union și Cinemateca Eforie, care va aduce 25 de filme din 10 țări.

10. Tomorrowland - Filmele clubului de film de la Art Yourself Gallery (Str. Clucerului, nr. 88) au ca temă luna asta viitorul, în toate formele lui, iar prima proiecție va fi cu Strange Days, un thriller SF în regia lui Kathryn Bigelow, care începe de la ora 19.
Pin It email