Chestionar Bucureşti: Anca din Control

Raluca-Elena Pleşoiu | 30 Apr 2014

Pe Anca o știe toată lumea care a trecut vreodată pe la bar în Control. Pe numele din buletin Raluca-Elena Pleșoiu, Anca are 27 de ani, e din Curtea de Argeș și stă de 9 ani în București.

1. O stradă preferată
Bulevardul Aviatorilor.

2. Unde pierdeai vremea vremea când chiuleai după şcoală?
La Motoare. 

3. Povesteşte-ne unde ai prins un răsărit mişto în capitală
Cu toate că noţiunea de „răsărit" mă duce cu gândul la mare, iar jobul pe care-l am face să nu prea ratez această parte din zi, îmi aduc aminte de cel mişto fiind cel de pe terasă, de anul trecut, cu un coleg.

4. Un gust pe care-l asociezi cu Bucureştiul
Cel de ginger.

5. Cafeaua la prima oră în oraş o bei…
La French Bakery.

6. Un moment în care Bucureştiul a fost violent cu tine
M-a urmărit cineva, acum câţiva ani, până acasă. Aveam căştile în urechi, nu eram atentă. Credeam că e cineva din bloc. I-am deschis uşa la scară, mai mult, a urcat cu mine-n lift. Până nu m-am trezit cu un briceag la gât nu credeam în oameni de genul. Am scăpat doar cu o frică şi-un sfert de oră de tremurături. Faptul că erau mulţi prieteni sus la mine mi-a dat încredere cât să reacţionez ok. În sensul că am început să-i car picioare. Inițial am crezut că-mi vrea geanta, de fapt voia doar să „mă mângâie”. La auzirea „mângâiatului”, am prins curaj.

7. Un moment în care te-ai simţit turist în Bucureşti, pentru că oraşul te-a surprins în mod plăcut
Cred că a fost atunci când am ajuns prima dată în Web. M-am simțit „ca afară”, erau oameni foarte frumoși, eu abia venisem în București, nu ieșisem din Argeș 18 ani. M-au fascinat oamenii și muzica mai ales. 

8. O amintire dintr-un club/bar care nu mai există
Prima mea noapte ca barmaniță în Planter’s din Amzei. Single Malt la 10 dimineața și șeful meu Liviu care îmi povestea de Thailanda. 

9. O stradă pe care ţi-e frică să mergi
Pe Calea Griviţei mi-e frică să merg noaptea cu bicicleta. 

10. O casă în care ai vrea să stai
În casa de pe Dumbrava Roşie nr 2, unde era Balthazar. 

11. Un loc(cartier, stradă, cafenea,…) pe care-l asociezi c-o fostă relaţie şi cum te raportezi la el acum. Îl eviţi? Mai mergi acolo?
Lente clar. Cu drag merg. Nu am capitole neîncheiate. 

12. Povește-ne o anecdotă cu un vecin
Am rămas la un moment dat pe casă scării, în pijamale, pentru că s-a închis uşa de apartament automat în spatele meu. A trebuit să aştept câteva ore să vină cineva să-mi deschidă. Ţin minte că m-am ascuns când a apărut vecinul dimineaţă, că era sexolog de profesie.

13. Un nume de stradă memorabil
Str. Dor Mărunt. 

14. O carte cu care asociezi Bucureştiul
Alergând ca apucaţii - Augusten Burroughs. Că şi cartea şi oraşul reuşesc să te treacă prin diferite senzaţii de la râs la groază. E amuzant să vezi cum o ia toată lumea complet razna câteodată. 

15. Un film cu care asociezi Bucureştiul
Sin City

***
Chestionar București este o nouă rubrică a SUB25 despre Bucureștiul afectiv al celor care îl locuiesc. 

Pin It email