10 chestii de luni până joi

Redacția | 15 Feb 2016

Film documentar, cultură venezueleană, tur prin istorie, Cristi Puiu-librar, dadaism.

Luni, 15 februarie

1. România: 4 patrii - 4 scriitori români din 4 generații diferite (Norman Manea, Gabriela Adameșteanu, Mircea Cărtărescu și Florin Lăzărescu) sunt protagoniștii documentarului România - 4 patrii, regizat de Alexandru Solomon, parte din colecția Europa scriitorilor, produsă de Arte. Acesta va fi proiectat în premieră luni, de la ora 19, la Cinema Elvira Popescu, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

2. Săptămâna Culturală Venezueleană la București. Filme, expoziție, concert - De luni până joi, la Muzeul Țăranului Român veți putea intra în contact cu cultura venezueleană, printr-o serie de evenimente care vor debuta cu inaugurarea expoziției de pictură și schițe a artistului Humberto Miquilena. Întreg programul îl găsiți aici.

Marți, 16 februarie

3. Origini - De la ora 19, la spațiul cultural Gallery de pe strada Leonida nr. 9-11 va avea loc Origini, o expoziție foto care adună lucrări făcute exclusiv de adolescenți, iar fondurile strânse în urma evenimentului vor fi redirecționate către Asociația Valentina, care oferă șansa de a urma cursurile unei școli normale copiilor proveniți din familii defavorizate.

4. Griviţa revizitată. Pe urmele grevelor din februarie 1933 - Asociația Română de Istorie Socială și Muzeul CFR organizează un tur gratuit care trece în revistă locurile marcante ale grevelor de la Grivița din 1933. Turul se adresează în principal studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la Facultatea de Istorie, dar oricine poate să participe.

5. Verlin Night - Verlin înseamnă improvizație live de Andreea Verde și DJ-set by Călin. Rezultatul, denumit de ei fairy industrial, dreamy electronic îl veți putea asculta în premiera marți, în Club Control, de la ora 23, în Sala Mare.

Miercuri, 17 februarie

6. B Cause - colaj de cauze globale - Expoziția B Cause cuprinde 20 de lucrări realizate prin tehnica colajului și inspirate de tema ONU pentru 2016: „Anul internațional al semințelor și legumelor”. Vernisajul va avea loc la Simbio (str. Negustori nr. 26) de la ora 18:30.

7. Librar pentru o zi este Cristi Puiu - Librăria Bizantină de pe strada Bibescu Vodă nr. 20 îl va avea miercuri ca special guest librar pe Cristi Puiu, pe care îl veți putea întâlni începând cu ora 19.

8. Cazul Beke. Povestea singurului „terorist” român din ultimii 25 de ani - Frontline Club Bucharest îi aduce la Centrul Ceh (str. Ion Ghica nr.11) pe Elöd Kincses (jurist), Gabriel Andreescu (lector SNSPA), Adrian Szelmenczi (Active Watch) si Iulian Fota (directorul Colegiului National de Aparare) să discute despre cum sunt protejați cetățenii în cazul unui presupus atentat, cum este protejat suspectul, ce prevede legislația României în astfel de situații. Discuția, care pornește de la cazul lui Beke Istvan Attila, „teroristul” de la Târgu Secuiesc, va fi moderată de Balasz Barabas, jurnalist DIGI24 și va începe de la ora 18:30.

Joi, 18 februarie

9. 120 de ani de istorie a filmului maghiar: Omul de Aur - Filmul mut Az aranyember (Omul de aur), al regizorului Korda Sándor, ecranizare după unul dintre cele mai importante romane maghiare, va fi proiectat de la ora 19, la Cinemateca Eforie.

10. TZARA România invită PFA OrchestraTZARA.DADA.ETC. e o expoziție realizată de Erwin Kessler dedicată celor 100 de ani de dadaism, care cuprinde lucrări din colecția familiei Emilian Radu și pe care o veți putea vizita la Arcub de joia asta până pe 26 aprilie, între orele 14 și 22. Tot joi va avea loc de la ora 18 și conferința Tzara România, susținută de Marius Hentea, care va fi urmată de un concert PFA Orchestra, care adună muzicieni cu proiecte experimentale extrem de interesante: Diana Miron (vioară), David Szederjessi (percuție), Eduard Gabia (baterie), Marian Câtu (electronice), Cristian Fierbințeanu (voce), Dan Michiu Dinescu (casetofoane), Andreea Tincea (voce), Daniel Stanciu (electronice), Bogdana Dima (acordeon), Laurențiu Coțac (contrabas) și Cosmin Postolache (voce).
Pin It email