10 chestii de luni până joi

Redacția | 04 Apr 2016

Documentary Mondays la Centrul Ceh, lansare Autor #3, warm-up Super! și ediție aniversară NexT Film Festival.

Luni, 4 aprilie

1. Cecilia / Documentary Mondays - Cei cărora le este dor de ediția proaspăt încheiată a One World Romania pot să meargă la Centrul Ceh, unde seria Documentary Mondays continuă. Lunea asta avem de la ora 20:00 filmul Cecilia, un documentar-investigație despre traficul de copii din India.

2. Me somn romni! - Între 4 și 10 aprilie, Green Hours va găzdui o serie de evenimente culturale dedicate artei rome europene, cu ocazia Săptămânii Romilor Invizibili. Luni, de la 19:30, are loc vernisajul expoziției „Belleville - Fatima, fascinația unei vieți aspre”, un proiect de Lidija Mirkovic.

3. Filmul din mansardă - The Killing of a Chinese Bookie - Luni, la 20:00, la mansarda Lente (str. Arcului, nr.8) se dă play la unul dintre cele mai importante filme ale lui John Cassavetes. Intrarea este liberă.

Marți, 5 aprilie

4. Merită să dați o fugă până la Bușteni, unde Castelul Cantacuzino va găzdui o expoziție care cuprinde peste 140 de litografii ale lui Marc Chagall. Aceasta se poate vizita până pe 26 iunie.

5. LA SERAL II Curatoriatul: între educație și construcție instituțională - În cadrul programului educațional „La Seral” demarat de Salonul de Proiecte, în lunile aprilie și mai vor avea loc la UNArte o serie de prezentări, ateliere și seminarii, având ca temă curatoriatul. Primul eveniment va fi o prezentare publică a artiștilor Mona Vătămanu și Florin Tudor, de la ora 18:00, la amfiteatrul UNArte Griviței. 

Miercuri, 6 aprilie

6. De la 19:00, pe terasa MNAC, se lansează AUTOR Magazine #3. The Wanderlust Issue deschide un dialog despre pasiunea pentru călătorie, descoperire și libertate, despre felul magic în care ele se împletesc în creația de bijuterie contemporană. Muzică pun Fjordisko, Călin și Zabriskie. Dress code: călător frecvent.

7. Huevos Congelados - Bazat pe un text de Rucsandra Pop, spectacolul Ancăi Maria Colțeanu vorbește despre infertilitate, având în prim-plan trei femei ce se cunosc într-un avion pe ruta București-Barcelona. Se joacă de la 20:00, la Copper's Pub (str. Hristo Botev, nr. 25).

8. Creative Talks #2 - Invitatul ediției a 2-a de Creative Talks este Sorin Trâncă, managing partner la agenția Friends / TBWA, care va vorbi într-un context relaxat despre capcanele psihologice ale procesului de creație. La Energiea, începând cu ora 20:00.

Joi, 7 aprilie

9. Super! Warm-Up - Super, festivalul de filme făcute de adolescenți organizează în fiecare joi seara din luna aprilie o serie de proiecții la Spațiul Public European. Săptămâna asta este vorba despre Die Abenteuer des Prinzen Achmed/ Aventurile Prințului Achmed, regizat de Lotte Reiniger, un lungmetraj de animație inspirat de 1001 de nopți.

10. NexT Film Festival - A spune despre NexT că este (doar) cel mai important festival de scurtmetraje autohton ar însemna să-i facem o nedreptate, pentru că pe lângă o selecție riguroasă a celor mai bune filme scurte din ultimul an, acesta a reușit să creeze în jurul lui o atmosferă unică. Ediția aniversară de anul ăsta (când au trecut 10 ani?) aduce în plus noi secțiuni (Out In Space și Hanky Panky), un eveniment în jurul eseurilor video, o nouă formă de critică de film, ce îl are ca invitat pe Kevin B. Lee de la Fandor și un workshop de sound design cu Maria Balabas. Stay tuned pentru programul complet.
Pin It email