10 chestii de luni până joi

Redacția | 11 Apr 2016

Final de NexT, Nae Tănase montează teatru, Cinepolitica, șușanele satanice, expoziție Virginia Lupu.

Luni, 11 aprilie

1. După 5 zile de scurtmetraje trăite la maxim, ediția a 10-a NexT Film Festival se încheie cu o gală care va avea loc de la ora 19:00 la Cinema Muzeul Țăranului, urmând ca de la 20:30 să fie proiectate filmele câștigătoare. Cine a ratat secțiunea Arthouse o mai poate vedea tot de la 20:30, la Cinema Elvira Popescu. 

2. Est Vest Cinema - Cele două filme proiectate în aprilie în cadrul seriei Est Vest, care prezintă filme din Germania de Est și de Vest înainte de reunificare au ca temă revoluția sexuală. Luni, de la ora 19, în Club Control, va fi proiectat Martha, al lui R.W. Fassbinder, iar după va avea loc o discuție pe marginea acestuia cu criticii Andrei Rus și Claudia Cojocariu. Intrarea este liberă.

3. Sounds Like a Book e un workshop de self-publishing în care accentul se pune pe modul în care sunetul este reprezentat vizual într-o lucrare. Studenți de la diferite departamente ale facultății de Arte vor primi un CD pe baza căruia vor realiza o carte/zine, iar prezentările, care vor avea loc săptămâna asta, sunt deschise publicului larg. Programul îl găsiți pe pagina evenimentului.

4. L U N G S - Luni și marți, de la ora 19, la Teatrul Green Hours se joacă în premieră spectacolul L U N G S, după un text al lui Duncan Macmillan, un important dramaturg britanic, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, care anul trecut dădea lovitura cu Lumea e a mea, debutul său în film de lungmetraj. Distribuția e formată din actorii Denisa Nicolae și Liviu Romanescu, iar sinopsisul sună cam așa: „Un cuplu tînăr îşi dorește un copil. Dacă se gîndesc prea mult, n-o vor face niciodată. Dar dacă se grăbesc, poate fi un dezastru.” Biletele costă 35 (dacă le cumpărați în avans) sau 40 (în ziua spectacolul) de lei, iar rezervarea se face la 0788 452 485.

Marți, 12 aprilie

5. Atena adjusting her sandal - Instalația Adelinei Ivan de la ODD (str. Șelari nr. 13) descoperă mai multe universuri feminine, iar expoziția, curatoriată de Georgiana Cojocaru va putea fi vizitată începând cu marți, ora 19.

Miercuri, 13 aprilie

6. Cinepolitica - Cea de-a 5-a ediție a festivalului de film Cinepolitica demarează săptămâna asta la Cinema Elvira Popescu. Programul filmelor și dezbaterilor, pe care nu trebuie să-l ratați, îl găsiți aici.

7. The 666th’s / lansare Șușanele #6 - De la ora 20, la Centrul Ceh se lansează al 6-lea episod din Șușanele, un web series care explorează și documentează povești evenimente și întâmplări ale orașului, prezentate într-o manieră subiectivă. De data asta e vorba despre anii '93-'95 și despre „fenomenul satanist” din București. După proiecție va urma o discuție cu echipa proiectului. 

Joi, 14 aprilie 

8. Make a Joi - Proiecție de Film -  În colaborare cu Institutul Polonez, Make a Point (șos. Morarilor, nr. 1) va fi proiectat filmul Bogowie / Dumnezeii (Lukasz Palkowski), un fel de ER plasat în Polonia, dar care intră rapid pe terenul filmelor thriller.

9. Între 17:00 și 19:00, la cinema Elvira Popescu va avea loc o dezbatere despre parkour: proiecție de video-uri pentru a promova aceasta disciplină în rândul artiștilor, oficialilor, dar și publicului. Momentul de vizionare va fi urmat de o masă rotundă, în cadrul căreia se va evoca istoria parkour-ului, evoluția acestei practici, precum și filozofia pe care o promovează.

10. Virginia Lupu Solo Show - Fotografiile analog ale Virginiei Lupu pot să te facă să te simți în multe feluri, numai să te lase rece nu. Joi, de la ora 10, la Suprainfinit Gallery (str. Popa Nan, nr. 82) va avea loc vernisajul expoziției ei solo, care prezintă munca ei de trei ani de documentare a poveștilor persoanelor transgender.
Pin It email