10 chestii de luni până joi

Redacția | 25 Apr 2016

Teatru pentru toate gusturile, film + party RDG-ist și documentare despre drepturile omului:

Luni, 25 aprilie

1. Est-Vest Cinema #4 - Institutul Goethe și Film Menu organizează în Club Control, de 2 ori pe lună, proiecții ale unor filme din Germania de Est și cea de Vest. Săptămâna asta veți putea vedea, de la ora 19, Die Legende von Paul und Paula (Heiner Carow). Intrarea este liberă, iar după proiecție va urma un party cu playlist exclusiv RDG-ist și RFG-ist.

2. DaughtersauHadikaTsuki - A doua parte a trilogiei Tristory (din care mai fac parte spectacolele Mălăieș în călcăieș și Mioritza) este un mix între Fata babei și fata moșneagului și basmul japonez Fata cu potirul pe cap, un spectacol-concert al uneia dintre cele mai talentate & energice echipe de actori tineri pe care ați văzut-o în ultima vreme. Spectacolele anterior amintite se joacă la Teatrul Luni Green Hours, biletul costă 25 de lei în avans, sau 30 la fața locului, iar rezervările se fac la 0788 452485.

3. CUNTHATE [URĂ] - La Centrul de Teatru Educaţional (str. Lânăriei, nr. 93-95) se joacă de la ora 19:00, CUNTHATE [URĂ], spectacol despre trei forme de viol cu care femeile încă au de-a face. Intrare liberă cu rezervare la centrulreplika@gmail.com. La ce să te aștepți.

4. Luciana M. Jinga, cercetătoare la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc va susține luni, de la ora 17, la Sala de Consiliu a Facultății de Istorie (etajul 1) conferința „Reprezentări sociale ale femeilor în România comunistă”.

5. Documentary Mondays - Luni, de la ora 20:00, la Centrul Ceh puteți vedea ultimele două filme proiectate la ediția de anul ăsta a One World Romania: One Million Steps (r: Eva Stotz), despre o dansatoare care se folosește de arta sa pentru a-și arăta solidaritatea față de protestele din Turcia și I for Iran (r: Sanaz Azari), în care regizoarea vorbește despre copilăria ei în Belgia și modul în care încearcă să se reconecteze cu cultura iraniană. Intrarea este liberă.

Marți, 26 aprilie

6. Comemorare 30 de ani de Cernobîl - Marți de la ora 19:00, tot la Centrul Ceh, va fi proiectat documentarul Cernobîl Cafe (r: Michael Baudoncq), în cadrul unui eveniment care comemorează 30 de ani de la dezastrul ecologic din Ucraina. După proiecție va avea loc o discuție despre riscurile pe care le implică energia nucleară.

7. PFA Orchestra cântă cu Andrei Kivu - Orchestra PFA, născută la inițiativa Sâmbăta Sonoră va susține un concert la Centrul Național al Dansului (Bulevardul Mărăști, nr. 80-82) împreună cu violoncelistul Andrei Kivu. Biletele costă 20 de lei și le puteți cumpăra înainte de începerea evenimentului.

Miercuri, 27 aprilie

8. Zic Zac - Dacă nu ați văzut până acum spectacolul de teatru-dans Zic Zac, realizat de Andreea Gavriliu și Ștefan Lupu, împreună cu Gabi Costin, trebuie să știți că acesta se va juca miercuri, de la ora 20, la Godot Cafe (str. Blănari, nr. 14) și că nu trebuie să-l ratați. Biletul costă 35 de lei.

9. ODD _ Utilitarian readings - Miercuri, de la ora 19, la ODD (str. Șelari, nr. 13) vor avea loc sesiunile introductive al unui grup de lectură stângist, ce va porni de la David Harvey pentru a vorbi despre postmodernism. Sesiunile sunt conduse de Ștefan Guga, doctorand în sociologie şi antropologie la Central European University în Budapesta. Înscrieri la info@oddweb.org.

Joi, 28 aprilie

10. Travka Live - Dacă vă era dor de Travka, băieții se întorc în Club Control joi, de la ora 21:00. Cum e să mergi prima oară la Travka. Biletele costă 35 de lei în pre-sale și 45 de lei la intrare.
Pin It email