10 chestii de luni până joi

Redacția | 05 Sep 2016

Coregrafi europeni la Centrul Dansului, Sieranevada în cinema, Bucharest Street Food Festival, warm-up de Balkanik și „Jobul tău va fi preluat de roboți. Resistence is futile”

Luni, 5 septembrie

1. Filmul din mansarda de la Lente revine lunea asta, de la 20:30, cu Le Fils. Filmul fraților Dardenne urmărește de la distanță legătura care se creează între un tâmplar și un adolescent care i-a ucis fiul în urmă cu 5 ani, pe care acesta îl ia în ucenicie. Intrarea este liberă, cu rezervare la cafea@lente.ro.

2. De la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu are loc avanpremiera filmului Sieranevada (r: Cristi Puiu), pe care îl așteptăm cu sufletul la gură de când a fost proiectat în mai, la Cannes. Filmul va intra în cinematografe de vineri.

Marți, 6 septembrie

3. La Centrul Național al Dansului continuă până duminică Sezonul berlinez SODA, care reunește spectacolele, atelierele și prezentările unora dintre cei mai importanți coregrafi europeni. Marți va avea loc de la ora 19:00 prezentarea artistului portughez Ivo Serra, iar miercuri, de la 19:30 veți putea vedea performance-ul acestuia, P-Dance, cu Eduard Gabia la tobe. Bilete și alte informații găsești pe pagina evenimentului.

4. La Teatrul Metropolis se joacă de la ora 19:00 spectacolul O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, regizat de Victor Ioan Frunză și cu scenografia Adrianei Grand. Umblă vorba că actorii tineri pe care-i veți găsi în distribuție sunt foarte bine, iar spectacolul trebuie neapărat văzut. Un bilet e 25 de lei, cu rezervare la 021 2105108.

5. Programul KineDok, ediția a doua, începe la Make a Point (Șoseaua Morarilor, nr. 1), cu documentarul America (r: Jan Foukal). Acesta spune poveștile a doi imigranți cehi care iau contact cu originile lor. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Andrada Lăutaru.

Miercuri, 7 septembrie

6. Constantin Vică este moderatorul Manasia Filo Café de săptămâna asta, unde tema sună cam așa: „Jobul tău va fi preluat de roboți. Resistence is futile”. Pentru că numărul de participanți este limitat, trebuie să faci o rezervare la filocafe@arfp.ro, cu numele și numărul de telefon.

Joi, 8 septembrie

7. Bucharest Street Food Festival va ține de joi până duminică la Romexpo, unde este obligatoriu să vii hămesit, pentru că de la burgeri la tacos vei găsi tot ce-ți poate trece prin cap și ar fi păcat să lași în urmă ceva negustat. Accesul la festival este liber până la ora 16:00, după care accesul se face doar pe bază de abonament zilnic sau pentru toate cele 4 zile.

8. Se8tembr10 = un micro-festival interdisciplinar care va îmbina muzica contemporană, poezia și teatrul interior, de joi până duminică, la Sala Studio a ArCub Gabroveni. Evenimentele vor începe în fiecare zi de la ora 20:00 și sunt structurate așa: în prima parte se propune profilul unui tânăr compozitor, iar în a doua, cel al unui poet, care va fi schițat într-o manieră performativă (teatru interior). Intrarea este liberă, dar pentru că numărul locurilor este limitat la 50/zi, rezervarea este mandatory pentru fiecare dintre cele 3 zile, la se8tembr10@gmail.com sau la numărul 0721 831160.

9. Joi, de la ora 18:00, la Mesteshukar Butiq veți putea găsi cele mai noi produse Deltacraft. Pentru cele 4 produse de tip suvenir, pe care le puteți cumpăra până la sfârșitul anului, 2 designeri au lucrat cu meșteșugari din Deltă.

10. Cu o seară înainte de începerea festivalului, Balkanik Festival (9-11 septembrie), pregătește o serie de proiecții de filme la Manasia Hub. Începem la ora 20:00, cu web series-ul Șușanele, din care veți putea vedea 4 episoade și continuăm cu Head-on (r: Fatih Akin) și Gadjo Dilo (r: Tony Gatlif). Intrarea liberă.
Pin It email