10 chestii de luni până joi

Redacția | 25 Sep 2016

Piese de teatru, performance-uri, expoziții și concerte, de umplut o săptămână întreagă:

Luni, 26 septembrie

1. Rezidenții căminului Moses Rosen povestesc despre procesele de locuire urbană prin care au trecut în spectacolul Domiciliu instabil – O istorie subiectivă a locuirii, pe care îl puteți vedea la Centrul Național al Dansului, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

2. Dacă ai citit romanele Aglajei Veteranyi, „De ce fierbe copilul în mămăligă” și „Raftul cu ultimele suflări”, probabil că vei vrea să vezi și spectacolul Aglaja, regizat de Ștefan Lupu, care se joacă lunea asta la Teatrul Unteatru (str. Sfinții Apostoli, nr. 44), în cadrul Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, ediția a VI-a.

Marți, 27 septembrie

3. Cinema Macaz prezintă filmul Revision (r: Philip Scheffner), un documentar din 2012, despre doi migranți români uciși de vânători în timp ce încercau să treacă fraudulos granița. Cazul rămâne în continuare nesoluționat.

Miercuri, 28 septembrie


4. Nu trebuie să ratezi La Institutul Schimbării, un show realizat de Paul Dunca pornind de la poveștile comunității transgender românești și care vorbește despre problematica asumării corpului, sexualității și identității de gen. De la 19:30. Bilete aici.

5. Asociația Română de Filosofie Practică organizează la J'ai Bistrot un taifas filosofic cu tema „Internetul și cultura atenției”, moderat de Cristina Voinea. Dacă vrei să afli de ce stai așa mult pe Facebook, discuția începe de la 19:30, iar pentru a-ți rezerva un loc, trimite un mail la filocafe@arcp.ro.

6. De la 21:00, în Control Club, Șamanul Mut dă drumul la primul episod din sezonul IV: Muzici Țărănești din Sudul Transilvaniei. Bogdan (povestea lui, aici) va fi însoțit de un violonist, un acordeonist, un violist și un contrabasist și poți fi sigur că te va da pe spate. Biletul este 20 de lei.

7. Tot miercuri, la The Ark începe ediția a 4-a de InnerSound New Arts Festival, cu concertul unui cvartet de coarde și vernisajul unei expoziții de instalații sunet-multimedia. Joi, la Cinema Elvira Popescu, este Silent Film Night: 10 scurtmetraje mute, narative, experimentale și de animație, intrate în competiția pentru Trofeul InnerSound, vor fi acompaniate de o coloană sonoră compusă pe parcursul lunii august de 10 tineri compozitori români, în interpretarea ansamblului SonoMania, dirijat de Alexandru Mija. Pentru restul programului, intrați pe pagina evenimentului.

Joi, 29 septembrie

8. De la 19:30, la MNAC este premiera spectacolului Calul alb, regizat de Ioana Păun, o ficționalizare pornită de la cazul lui Ion Ficior, fost torționar în închisorile comuniste, care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, la mai mult de 50 de ani de la comiterea faptelor. Accesul se face pe baza biletului de intrare în MNAC, iar rezervările se fac la clara.traistaru@gmail.com.

9. Pentru că vinerea asta se aniversează 10 ani de Noaptea Albă a Galeriilor, la ArCub - Hanul Gabroveni vei putea vedea începând de joi (vernisajul începe la ora 19:00) expoziția NAG Retrospect: Memory Leaks, care pune în discuția memoria și consumul de artă contemporană prin lucrările unor artiști ca Nicolae Comănescu, Arantxa Etcheverria, Dumitru Gorzo, Michelle Bressan, Matei Branea, Lea Rasovszky, Roman Tolici sau Larisa Sitar. 

10. Scriitoarele Nora Iuga și Miruna Vlada vin la Casa Costa-Foru (Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 7) pentru o seară de lectură și amintiri. Intrarea este liberă.
Pin It email