10 chestii de luni până joi

Redacția | 17 Oct 2016

Les Films de Cannes à Bucarest continuă toată săptămâna, Astra Film Festival intră pe felie, dar în afară de filme mai avem și piese de teatru sau discuții despre arta contemporană sau advertising, pe lângă.

Destinația preferată de săptămâna asta e Sibiu. Astra Film Festival tocmai a început și aduce, la ediția din 2016, peste 100 de filme, o discuție cu Cristi Puiu, proiecții 360 de grade în Piața Mare și zeci de motive să iubești filmul documentar.  

Luni, 17 octombrie


1. În două săptămâni se face anul de când s-a întâmplat #colectiv. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în perioada asta in memoriam la ceea ce s-a întâmplat este să donezi sânge. Centrul de Transfuzii București de pe Constantin Caracas nr. 2 te așteaptă luni-vineri și, în afară de ușurarea de a face o faptă bună, vei fi răsplătit și cu o scrisoare pentru ce dai de la tine. 

2. Între 16:00 și 20:00 poți să-ți duci chestiile care îți prisosesc și-ți umplu casa la Free Shop la Macaz și să pleci cu prisosințele altora. 

3. Azi, la Acaju de la Iași, și de la 17:00 și de la 21:00 poți să te (re)întâlnești cu Bill Murray, Tom Waits și Roberto Benigni cu ocazia celor două proiecții Coffee & Cigarettes (r: Jim Jarmusch). 

4. Dacă nu te-ai săturat de animații, azi în mansarda Lente (Arcului 8), de la 20:30, prinzi din zbor câteva dintre filmele premiate la Anim'Est ediția asta. 

5. FEST(In) pe Bulevard continuă la Nottara până vineri. Azi îți recomandăm Dureri fantomă, de Vasili Sigarev, de la ora 21:00, de la care ai toate șansele să ieși plâns(ă). Pentru restul programului, alege de aici

6. Les Films de Cannes sunt departe de a se fi terminat, iar un film pe zi este o dietă excelentă pentru o toamnă așa rece ca asta. Anul ăsta sunt 20 din cele 21 de filme prezentate la Cannes anul ăsta, e cam cool. Bilete și sugestiile noastre

Marți, 18 octombrie


7. De la 18:00, la ArCub puteți afla mai multe despre expoziția NAG Retrospect: Memory Leaks chiar de la curatori, care vor oferi un tur ghidat și vor sta la dispoziție pentru orice întrebare, iar organizatoarea Nopții Albe a Galeriilor va vorbi despre cum a evoluat arta contemporană made in Bucharest în ultimii 10 ani.

Miercuri, 19 octombrie

8. Miercurea asta este din nou Weird & Absurd Movie Night la Piua Book Bar (str. Dionisie Lupu, nr. 76): de la 19:30 va fi proiectat Visitor of a MuseumPosetitel muzeya (r: Konstantin Lopushanskiy), un SF dubios făcut în URSS, plasat într-o lume post-apocaliptică. Intrarea este liberă.

9. Dacă vrei să afli mai multe despre advertising de la cine trebuie, atunci trebuie să dai o fugă la Creative Talks. A 3-a seară de discuții cu oameni din publicitate, powered by ADC România are loc la Energiea (str. Ion Brezoianu, nr. 4), de la ora 20:00, iar intrarea este liberă. Invitatul serii este Mihnea Gheorghiu, Group Creative Director la Publicis România.

Joi, 20 octombrie

10. Unul dintre cele mai apreciate spectacole de teatru independent din ultima vreme se joacă la UnTeatru (str. Sfinții Apostoli, nr. 44), începând cu ora 20:00. Ce zile frumoase!, bazat pe piesa lui Beckett este regizat de Sânziana Stoican, iar în rolurile principale îi găsești pe Sabrina Iașchievici și Ionuț Vișan. Biletele costă 35 de lei.
Pin It email