10 chestii de luni până joi

Redacția | 26 Iun 2017

Filme, expoziții și discuții la care să ne adăpostim de caniculă + un concert Placebo.

Luni, 26 iunie

1. Azi e ultima zi de NexT #11: gala de închidere începe la 19:00 la MȚR, urmată de proiecția The Human Surge, lungmetrajul de debut al lui Eduardo Williams (client vechi al festivalului), la 20:30 se dau filmele premiate la Cinema Elvira Popescu, iar NexT în Cartier pune de o proiecție în aer liber lângă fostul Cinema Favorit. (Citește aici despre Raw, filmul de deschidere)

Marți, 27 iunie

2. De la ora 21:00, e seară de film la Grădina Floreasca, în format silent cinema. Asta înseamnă că fiecare va primi o pereche de căști și va putea regla volumul după bunul plac. Filmul în cauză: La La Land (r: Damien Chazelle).

Miercuri, 28 iunie

3. Dacă vrei să vezi cea mai nouă promoție de pictori, la UNArte (str. Constantin Budișteanu, nr. 29) sunt expozițiile de licență ale studenților secției de pictură, care își vor susține și dizertațiile.

4. La Salonul de Proiecte (Palatul Universul, corp B) e vernisajul expoziției Cu cât îmbătrânesc mai mult, cu atât mi-e mai frică de întuneric, care are ca punct de pornire un noir thriller politic SF filmat de Duncan Clarke anul trecut în București - Există mult mai multe feluri de a trăi decât a muri. Filmul e prezentat în dialog cu intervenția artistului Ștefan Tiron, prin care acesta pune în discuție istoria clădirii Universul.

5. Săptămâna asta, de la 20:00, la Intesecțiile de Miercuri de la Rezidența Scena9 e vorba despre presă și puterea ei. Invitații Anei Maria Sandu sunt jurnaliștii Sidonia Bogdan, Attila Biro și Radu Ciorniciuc.

6. Kinogarten este o serie nouă de proiecții de film în curtea de la Manasia. Miercuri, de la 21:30, ne cufundăm în nevroze newyorkeze a la Woody Allen, cu Manhattan. Rezervările sunt recomandate.

7. Placebo revin în București cu un concert aniversar de 20 de ani, probabil ultimul la care vom putea auzi melodiile care ne-au făcut să ne îndrăgostim de Molko & co. in the first place. Așa că am făcut și o listă cu piesele pe care vrem musai să le auzim la Arenele Romane.

Joi, 29 iunie

8. Bucharest International Film Festival (sau pe scurt, BIFF) a pus de o lansare de carte-eveniment: Bricabrac de Lucian Pintilie are parte de o ediție revizuită și adăugită de autor. În afară de autor, invitații speciali ai discuției moderate de Monica Andronescu sunt Mihai Chirilov, Marie-France Ionesco, Corneliu Porumboiu, Victor Rebengiuc, Andrei Șerban și Corina Șuteu. La 17:30, la Cinema Elvira Popescu.

9. În curtea galeriei ATELIER 030202 (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, str. Sfânta Vineri nr. 11) s-a deschis un nou spațiu de artă experimentală, care încurajează colaborările dintre artiști. Joia asta, începând cu ora 17:00, KITRA va face live painting în interiorul unei rame aurie de tablou clasic cu dimensiunile de 200x300 cm, montate pe zidul galerie, iar AKIM# se va ocupa de partea sonoră.

10. La DESCHIS Gastrobar, după lăsatul serii e seară de scurtmetraje de la Bucharest ShortCut Cinefest, iar intrarea e liberă.
Pin It email