10 recomandări de weekend

Carina Cozminschi | 29 Iun 2017

Jazz la Cluj, festival la Sibiu, expoziții, party-uri și filme la București.

VINERI

[jazz] Prinde primul tren spre Cluj, ca să poți să te bucuri tot weekend-ul de Jazz in the Park,care e deja în full swing. Dacă ajungi spre seară, îndreaptă-te direct către main stage-ul din Parcul central pentru Coma - varianta acustic și TATRAN. Iar în caz că te gândeai că nu e posibil ca Clujul să devină mai dreamy, cochet și romantic, ai fi surprins ce pot face câteva note de saxofon pe înserate.

[festival de muzică] Tot în tren te urci și pentru trei zile de Airfield, doar că de data asta cu Sibiu ca destinație. Se aude că visele zboară mai sus decât avioanele pe aerodromul Măgura, care devine one big dance floor pentru DOPE D.OD., GORGON CITY & many more, sub soarele care la munte arde mai puțin și mângâie mai mult.

[expoziție & party] Centrul Ceh puts the cool în ambasadă cu Noapte la ambasadă - o expoziție turned petrecere între betoane. Ai timp de socializat de la 20:00, în timp ce admiri lucrările lui Ovidiu Anton, pentru că după începe dansul în grădina de betoane a Centrului Ceh pe ritmuri eclectice adunate de OK Corral și ƒ v ℓ c r v м. O noapte menită să te scoată din rutina de party schimbând priveliștea obișnuită de club bucureștean.

[festival de film] Dacă ai ratat startul de la Bucharest International Film Festival, ai timp să recuperezi cu proiecțiile de la Cinema Muzeul Țăranului Român și Elvire Popesco, care aduc împreună producții străine și românești în premieră, într-un program plin pe următoarele trei zile. E pentru prima oară când festivalul include și o competiție de scurtmetraje românești, deci yay pentru regizori români în competiții internaționale.

SÂMBĂTĂ

[performance] Artista Ruxandra Hule propune o redescoperire a relației de cuplu ca „duo de orice tip” și a sinelui din cadrul acestuia, prin performance-ul Noi împotriva noastră de la MNAC. 40 de minute de explorare a spațiului comun ca loc de manifestare a afectelor și experiențelor și transpunere a normelor care modelează ideea de cuplu.

[party] Încălzirea pentru Outernational Days 2 se face la Lente de la ora 17:00. Outernational x Lente pregătește vibeul exotico-balcanic al festivalului cu un mix menit să bucure toate simțurile: ne cântă și încântă trupa Multumult și The Attic Soundsystem, salivăm deja cu gândul la meniul inspirat de Africa de Vest, iar proiecțiile de filme added in the mix înseamnă o combinație care nu are cum să dea greș.

[expoziție] Expoziția Spațiul ca umoare încearcă să redea simbioza dintre spațiu și cel care se află în interiorul său, ca o constantă adaptare a ambelor părți. Artiștii Nita Mocanu & Marius Stoica renunță la spațiul fix ca un concept impus și îl redau mobil, schimbător precum stările interioare a celui care îl privește. Vernisajul e sâmbătă la ODD, dar expoziția aveți timp să-nu-o-ratați până în septembrie.

[petrecere la piscină] Când o petrecere în București are ca dresscode costume de baie, nu ai voie să o ratezi. Startul la sezonul de piscină anul acesta nu începe timid, pentru că nicecream.fm te cheamă, pe voci de sirene, la un all night pool party la Younivers Summer Club, ca să ai unde să te răcorești după o tură de dans pe scena interactivă cu proiecțiile celor de la Aural Eye, iar beaturile vin și ele direct de la capitala celor mai mișto petreceri- Berlin.

[teatru de stradă] Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti își propune să ridice privirile fixate in asfalt a celor prea grăbiți și să le îndrepte spre străzile animate de mascote suprarealiste si performeri care te învăluie în dansul lor. Startul se dă în Parcul Unirii la ora 19:00, parada continuându-și calea spre Piața Constituției unde vor avea loc show-urile internaționale. Varianta aceasta alternativă a orașului, ruptă din povești, va continua să ia formă în fiecare week-end din luna iulie, transformând diferite zone ale orașului.

DUMINICĂ


[film] Premiera unui film pe care îl așteptăm în România încă de la Berlinale, unde a câștigat trofeul, se întâmplă (finally) la Cinema Elvire Popesco, de la ora 13:00. Despre trup și suflet se anunță unul din filmele alea care îți taie respirația, te emoționează până la lacrimi, te ține nemișcat în scaun și lista cu reacții extreme poate continua. Poți să îl vezi în săptămâna următoare în diferite locații din țară, dar our little hearts chiar nu mai au răbdare, așa că ne rezervăm bilete la premieră.
Pin It email