11 chestii de luni până joi

Redacția | 06 Iul 2015

Filme documentare și cu dans, retrospectiva Pelicam și concerte. Începutul lui iulie în București nu sună rău.

Luni, 6 iulie

1. Dance Film Platform - Luni și marți, Tangaj Dance Collective prezintă în cadrul Anualei de Arhitectură București 2015 două proiecții speciale cu filme de dans selectate sub un concept curatorial dezvoltat de coregraful Simona Deaconescu. Proiecțiile încep la ora 21, la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46), iar intrarea este liberă.

2. KineDok: 8 documentare One World Romania la Journey Pub - Platforma KineDok prezintă un nou film de neratat - Aici. Adică Acolo, al regizoarei Laura Căpățână, care timp de 3 ani a urmărit viețile a două fete din Maramureș care au crescut cu bunicii, în absența părinților plecați la muncă în Spania. Proiecția va avea loc în prezența regizoarei la Journey Pub (Str. George Enescu, nr. 26). Mai multe despre KineDok aici.

3. Un alt proiect de film documentar, de data asta axat exclusiv pe filme românești, este Docuart, care va prezenta de la 19, la Muzeul Țăranului, Gone Wild (r: Dan Curean), care pune problema distrugerii mediului din Delta Dunării și a omorârii cailor sălbatici. Invitat special va fi George Bucur, producătorul filmului.

4. Movie Night @ MODELiER - În caz că nu știați, MODELiER organizează (și) seri de film în fiecare luni, iar săptămâna asta  vă așteaptă în grădina primitoare cu Filantropica (r: Nae Caranfil).

Marți, 7 iulie

5. Retrospectiva Pelicam 2015 la București - Filmele câștigătoare la festivalul Pelicam, care a avut loc în iunie la Tulcea, vin și la București, într-o retrospectivă ce va ține de marți până joi și la care veți putea vedea cele mai tari filme despre oameni și mediu. Nouă ne-a plăcut foarte mult și anul ăsta la Pelicam, unde a fost cam așa. Programul complet al retrospectivei de la Cinema Elvire Popesco - aici.

6. 20 de ani de (re)branding de tara. Anatomia unei dezbateri recurente - Monica Jitariuc de la MSLGroup The Practice va modera o discuție la Clubul Țăranului, de la ora 19, despre inițiativele de promovare a României din ultimii 20 de ani, pornind de la cartea Alinei Dolea, Twenty years of (re)branding post-communist Romania. Actors, discourses, perspectives - 1990-2010. Invitații vor fi unul și unul: Cristian Lupșa de la Decât o Revistă, Vlad Mixich de la Hot News și Deutsche Welle, Vasile Dancu, fost ministru al Informațiilor Publice, Camelia Beciu (Universitatea din Bucuresti & Institutul de Sociologie al Academiei Romane) și Dan Petre (D&D Research & IAA Romania)

Miercuri, 8 iulie

7. Expoziție foto: Makoko, Nigeria - Petruț Călinescu - Fotograful Petruț Călinescu (cel cu Mândrie și Beton) s-a dus în Nigeria pentru a documenta viața foarte dură a pescarilor din Makoko. Ce a ieșit e un fotoreportaj impresionant și emoționant, al cărui vernisaj va avea loc de la 16:30, la Hanul Gabroveni.

8. Bucureștiul văzut și nevăzut | Intersecțiile de miercuri - De data asta, invitați la Intersecțiile de Miercuri de la Hanul Gabroveni sunt scriitoarea Corina Bernic și jurnalistul Liviu Mihaiu, care vor vorbi despre ce ar trebui salvat din Bucureștiul de azi, din cel de altădată, ce ar trebui redescoperit, sau chiar reinventat.

9. Dacă vreți să vă feriți de caniculă la filme, puteți să vă refugiați la Cinemateca Eforie, unde miercuri vor rula 2 superfilme - de la ora 17 e Wild at Heart al lui Lynch, iar de la 19:30 filmul de debut al lui Pier Paolo Pasolini - Accattone.

Joi, 9 iulie

10. We Singing Colors - Live @Gradina OAR - După ce au concertat într-un taxi, într-o pădure, sau pe la festivaluri, trupa We Singing Colors cântă la Grădina OAR, de pe Arthur Verona 26, iar intrarea este liberă.

11. TERASA COLECTIV ✖ Grand Opening ✖ 9-12 Iulie - În curtea fabricii Pionierul, clubul Colectiv deschide o terasă nou-nouță, cu muzică bună, cocktailuri, Burger Van de 2 ori pe lună și câte și mai câte, care desigur, va avea parte și de o inaugurare cum se cuvine, care începe de joi și se termină duminică. Programul aici.
Pin It email