11 chestii de luni până joi

Redacția | 21 Feb 2016

Agenda săptămânii se anunță diversă:

Luni, 22 februarie

1. Out of Control - Omelette (DJ set) - Duo-ul muzical Omelette (Alin Zăbrăuțeanu & Dez) vine luni în Control, de la ora 20, să vă rupă capul cu muzicile ce îi obsedează. Ca să ai o vagă idee la ce să te aștepți, bagă un ochi la primul lor clip.

2. Filmul din mansardă: Synecdoche, New York - Debutul în regie al scenaristului Charlie Kaufman (care a scris, printre altele, Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind și Adaptation) este o dubioșenie cu foarte multe straturi, care mustește în depresie și îl are protagonist pe Phillip Seymour Hoffman. Îl veți putea vedea de la ora 20 în mansarda de la Lente (str. Arcului, nr. 8). Intrarea este liberă.

3. Refracție - Refracție este un performance susținut de actrița Nicoleta Lefter, care explorează percepțiile persoanelor cu autism, pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist” de Ana Dragu. Spectacolul se joacă de la ora 19 în Sala Berlin din Control, iar biletul costă 25 de lei.

Marți, 23 februarie

4. LiteraQ prezintă: „La Institutul Schimbării” - Marți, de la ora 19, la Librăria Hecate veți putea vedea La Institutul Schimbării de Paul Dunca, continuarea spectacolului The Institute of Change. Acesta investighează și documentează poveștile comunității transgender, iar LiteraQ prezintă în premieră o parte a poveștilor arhivate sub forma unui spectacol-lectură. Din distribuție fac parte Mădălina Brândușe, Carmen Coțofană, Renate Dinu, Paul Dunca, Maria Mora și Ada Mușat. Evenimentul face parte din Istoria Lunii LGBT.

5. Borna 21 - Galeria LABORNA, de pe strada Icoanei nr. 17, fondată de Traian Boldea și Cristian Paleologu, care prezintă lucrările pe care un artist le face lunar, fără ca acele lucrări să formeze neapărat o „expoziție”. Evenimentul de săptămâna asta începe la ora 19.

6. Fascism in the Balkans - New Europe College (str. Plantelor, nr. 21) organizează de la ora 17 o conferință pe tema fascismului în Balcani, susținută de Constantin Iordache, profesor de istorie la Central European University din Budapesta, care va face o comparație între „Legiunea Arhanghelului Gavril” din România și „Ustasha”, din Croația.

7. Sony World Photography Awards ajunge la Cluj și Turda - Cine va fi săptămâna asta în Cluj sau Turda va putea vedea fotografiile premiate la Sony World Photography Awards, una dintre cele mai importante competiții de profil la nivel mondial. Printre ele se află și cele din seria Camera Intimă, a lui Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului „Fotograful anului” la secțiunea „Arhitectură” în cadrul SWPA 2015. Expoziția va ține până pe 20 martie, la Iulius Mall din Cluj Napoca și la Salina Turda.

Miercuri, 24 februarie

8. Adunare de oameni dragi // Gathering of love - Grădina Sticlarilor (str. Vasile Lascăr, nr. 36) organizează o mică întâlnire de Dragobete. Poți să pălăvrăgești cu oamenii de lângă tine sau pur și simplu să stai cu nasul într-o carte, nu o să se uite nimeni ciudat la tine. Începând cu ora 18. Intrarea este liberă.

9. Lansare carte de poezie - Miercuri, de la ora 19, la Ceainăria Cărturești Verona, va avea lansarea cărții de poezie „111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română”, de a cărei selecție s-au ocupat Marius Chivu și Radu Vancu. Printre autorii cuprinși în antologie se numără Ana Blandiana, Max Blecher, Mircea Cărtărescu, Dan Coman, Mihai Eminescu, Șerban Foarță, Gellu Naum, Tristan Tzara, Miruna Vlada, Emil Brumaru, Marin Sorescu, Dan Sociu sau Vasile Voiculescu.

10. NUMINOUS / Mihai Ciplea - Atelierul 030302 (str. Sfânta Vineri, nr. 11) prezintă miercuri, de la ora 19, vernisajul expoziției Numinous al artistului Mihai Ciplea, realizate prin tehnica pastelului uscat.

Joi, 25 februarie

11. Joia de film: Mustang - Joi, de la ora 19, la Spațiul Public European, de pe strada Vasile Lascăr, nr. 31, va fi proiectat Mustang (r: Deniz Gamze Ergüven), un fel de The Virgin Suicides transplantat în Turcia, care a fost prezentat la Cannes și este nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film străin.
Pin It email