11 chestii de luni până joi

Redacția | 18 Apr 2016

Highschool Delivery, muzică clasică la metrou, expoziții, filme și Rokolectiv.

Luni, 18 aprilie

1. Astăzi începe Highschool Delivery, varianta pentru liceeni a Street Delivery, care își propune, printr-o serie de evenimente create de și pentru liceeni să schimbe percepția asupra școlii. Prima ediție, care va ține până miercuri, va avea loc la Liceul Spiru Haret. Nu ratați retrospectiva de miercuri a filmelor prezentate anul trecut în cadrul Super, festivalul de filme făcute de adolescenți. Mai multe detalii aici.

2. Antisocial - Tot în cadrul Săptămâna Altfel, la Sibiu se vor juca două reprezentații ale spectacolului Antisocial de Bogdan Georgescu, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga”  (Facultatea de Medicină). Ambele vor avea loc de la ora 21.

3. Festivalul de muzică clasică la metrou #4 - Să nu vă mire dacă săptămâna asta, de luni până vineri, între 17:30 și 19:00, veți auzi niște Haydn sau Bach printre „Atenție, se închid ușile” și „Urmează stația X”. Studenți, masteranzi și absolvenți ai facultății de muzică vor susține concerte de muzică clasică, dar și momente de balet clasic sau dans contemporan, în stațiile de metrou Unirii 1 și 2, Universitate și Piața Victoriei.

4. Pe 22 aprilie se împlinesc 4 secole de la moartea lui Miguel de Cervantes, așa că Institutul Cervantes din București (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38) îi dedică o săptămână întreagă de evenimente. Luni, de la ora 19:30, va fi proiectat filmul Las locuras del Quijote (r: Rafael Alcázar). Pentru programul complet de proiecții și expoziții, intrați aici.

5. Only Barberry Remains / Documentary Mondays - Cei de la Centrul Ceh, care ne răsfață în fiecare săptămână cu superdocumentare, aduc lunea asta Only Barberry Remains (r: Lia Sudermann), care a fost proiectat recent și în cadrul One World Romania. Filmul spune povestea a doi evadați dintr-un spital psihiatric de maximă securitate care se refugiază în casa unui psiholog part-time, care decide ulterior să deschidă împreună un centru de terapie alternativă.

Miercuri, 20 aprilie

6. Shape of Time - Future of Nostalgia - Pentru prima dată într-un muzeu din Europa de Est vor fi aduse opere din colecția de artă a Telekom, ale unor artiști ce au crescu în blocul post-comunist și au abordat tema asta în lucrările lor. Expoziția, care va avea loc la MNAC, va putea fi vizitată până pe 9 octombrie, iar vernisajul va avea loc miercuri, de la 19:00.

7. No More Melo(drama) - În aprilie, Cinema ArtYourself (Bulevardul Dacia, nr. 51) intră pe teritoriul melodramelor, iar miercurea asta va proiecta Far From Heaven al lui Todd Haynes, un reprezentant fidel al genului. Intrarea este liberă.

Joi, 21 aprilie

8. Kurdistan: girls at war - La Make a Point (șoseaua Morarilor, nr.1) va fi proiectat Kurdistan: girls at war, un documentar despre brigada de peste 100 000 de femei voluntare care au luptat cot la cot cu forțele armate kurde, pentru eliberarea de sub teroarea ISIS. Filmul va fi urmat de un Q&A, iar donația recomandată este de 10 lei.

9. Cu ochii larg deschiși, cartea de eseuri a lui Julian Barnes proaspăt publicată la Editura Nemira, se lansează joi, de la ora 19:00, la galeria H'Art Appendix (Calea Victoriei, nr. 91-93). Vor vorbi Dan Popescu, Cezar Paul-Bădescu și Dana Ionescu. 

10. We Singing Colors vin joi, în Energiea (str. Ion Brezoianu, nr. 4), pentru un concert ca între prieteni, de la ora 21:30

11. Rokolectiv - Seara de deschidere a Rokolectiv, cel mai longeviv festival de muzică electronică de la noi, înseamnă 3 concerte uber-experimentale și o instalație a unui artist polonez. Intrarea este liberă, de la ora 20, la MNAC. Concertele din weekend vor avea loc la Club Control și vor fi mai techno bumbți-bumbți.

BONUS: Luni începe a 12-a ediție a BIFF, Bucharest International Film Festival, cel mai longeviv festival de film competițional din capitală. Filme de autor prezentate la Veneția, filme cu subiect politic, sau comedii degajate, BIFF are de toate. Deschiderea are loc luni, de la 19:30, la Cinema Elvira Popescu, cu Soy Nero (r: Raffi Pits), în prezența regizorului.
Pin It email