11 chestii de luni până joi

Redacția | 13 Noi 2017

Mult teatru, expoziție de afișe poloneze, Documentary Mondays, Chrysta Bell în Control și redeschiderea Anthony Frost:

Luni, 13 noiembrie

1. Despre „revoluția cinematografică” și care ar mai putea fi viitorul arhivelor de film este vorba în Cinematic Futures (r. Michael Palm), pe care îl vedem de la ora 20:00, la Centrul Ceh, în cadrul Documentary Mondays. Intrarea este liberă, iar berea Staropramen din partea casei.

2. De pe 13 până pe 24 noiembrie, la Unteatru este ITF - InLight Theater Festival - Festival de Piese Imperfecte, numite așa pentru că pentru că e vorba despre piese de teatru neprofesionist, lucrate de studenții Școlii de Actorie InLight dar și de la alte școli, de anul acesta.

Marți, 14 noiembrie

3. La UNAgaleria (str. Băiculești, nr. 29) e vernisajul unei expoziții care conține lucrările a 50 de artiști marcanți, reprezentanți ai renumitei Școli Poloneze de Afiș. Despre lucrări va vorbi Natalia Dydo, directoarea Galeriei Afișului din Cracovia. Expoziția poate fi vizitată până pe 25 noiembrie.

4. Marți avem seară de film italian la librăria Pavesiana (str. Lascăr Catargiu, nr. 27) - Le Amiche / Prietenele, un film de Michelangelo Antonioni bazat pe un roman de Cesare Pavese.

5. De la ora 20:00, la MNAC se joacă Numai publicul mai poate face o revoluție, un performance de Florin Caracala, Flavia Giurgiu, Ilinca Manolache și Ioana Păun, despre standardele și limitele artei contemporane. Invitat special este Daria Ghiu, critic de artă și jurnalist.

Miercuri, 15 noiembrie

6. Suntem extrem de fericiți că Anthony Frost se redeschide pe strada Edgar Quinet la numărul 9, în locul primei librării Cărturești. Sărbătorirea începe după ora 19:00.

7. Actorii Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean și Andrei Șerban, împreună cu regizorul David Schwartz pornesc de la amintirile și istoriile personale pentru a vorbi despre societatea românească post-socialistă în spectacolul 90, care se joacă la Macaz la ora 19:00 și despre care umblă vorba că ar fi cam foarte bun. Intrarea este liberă, cu rezervare aici.

8. La POINT, de la 20:00, se joacă Bull de Mike Bartlett, în regia Elenei Morar, care încearcă o reliefare a mediului corporate, unde lupta pentru job-uri se face prin comentarii la limita dintre hărțuire și miștouri. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare la bulltheplay@gmail.com

Joi, 16 noiembrie

9. Tot pe Edgar Quinet, dar la numărul 7, este Mesteshukar ButiQ, unde de la 18:00 vedem cele mai noi produse DeltaCraft, un nou portofoliu de produse ce împletesc meșteșugurile, motivele și tradițiile din Delta Dunării cu designul de obiect contemporan.

10. Încă niște teatru pentru ziua de joi: la ora 20:00, la Apollo111 avem Cea mai călduroasă zi din an, spectacol scris și regizat de Bogdan Th. Olteanu, despre doi oameni imposibil de pus împreună, dar care vor trăi într-o zi o poveste întreagă de dragoste.

11. Chrysta Bell se întoarce joia asta în Control, după ce a pus de un nou album și a avut o apariție în Twin Peaks. Grăbește-te să-ți iei bilete, dacă nu vrei să rămâi pe-afară.
Pin It email