11 (unşpe) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 05 Sep 2014

Toamna începe bine.

1. Bucharest Photo Week – primul festival internațional de fotografie din București. Timp de 10 zile, până pe 14 septembrie, orașul va fi acaparat de expoziții, ateliere de fotografie, proiecții de fotografie și sesiuni de training cu fotografi profesioniști. Lista completă a evenimentelor o găsiți aici. Grăbiți-vă să vă rezervați un loc acolo unde se cere acest lucru.

2. La inițiativa Goethe Institut, DE.KOLECTIV se mută pentru o noapte la Halele Carol (Dr. Constantin Istrati nr. 1), cu un program dedicat exclusiv muzicii electronice germane. Două act-uri reprezentative pentru platforma experimentală Berlin Current: duo-ul post-industrial - techno Oake, excentricul texan adoptat de Berlin - Lotic, precum şi două figuri-cheie ale scenelor din Köln şi Hamburg: Christian S şi Helena Hauff. Intrare: 30 lei. 

3. ORICUM lansează Creative Est #0. Pe scurt, un festival dedicat industriilor culturale și creative care pot să transforme România într-o nouă forță regională, creativă și financiară, în sud-estul Europei, până în 2030. Peste 30 de branduri locale te așteaptă, pe 6 și 7 septembrie, la Grădina Botanică, să-ți spună povestea lor și să îți arate cum poți transforma o idee creativă în afacere. Vor fi acolo și Saga Film, Molecule F, Turific!, Cai Verzi, Autor, Pegas, Intro, Bucharest Design Center, Dizainăr, Artmark.

4. Sună cam la fel, dar nu este aceeași chestie: Creative Fest, sâmbătă și duminică, Parcul Tineretului, între 16 și 23. Graffiti, picturi 3D pe asfalt, dans pe stradă, trial bike și muzică via Omul cu șobolani, Gojira & Planet H, Aria Urbană și alții.

5. Vineri, Casa de pe chei vă cheamă la „Ziua în care se reciclează, nu se cumpără nimic”. Ateliere și expoziții de materiale reciclate, plus proiecții de scurt metraje (Duminica, Groapa comună, ș.a.). Intrarea e free.

6. Sâmbăta asta ne căutăm țoale neon sau metalizate și ieșim la party înainte să se-ntunece, în Grădina Viitorului, unde pun muzică fetele de la Vagenta. Ce ne spune colectiva despre party.

7. A început de pe 1 septembrie și mai ține până pe 11. Acum însă e week-end și e momentul perfect să vă relaxați la o piesă mișto de teatru, la UNDERCLOUD - Festivalul de Teatru Independent de Orice. Spectacolele se țin la Muzeul Țăranului Român, iar în programul de weekendul ăsta sunt Testosteron, cu Marian Râlea, Lucian Iftime, Tudor Aaron Istodor, Blind Hamlet, un spectacol interactiv prezentat de Actors Touring Company (Londra), 5 ore cu Mario, în regia Marianei Cămărășan, Mașa zilelor noastre - un mash-up cehovian despre condiția femeii moderne sau A l’ombre de Coré, un proiect coregrafic francez. 

Prin țară:

8. La Piatra Neamț începe astăzi festivalul Filmul de Piatra, care va ține până duminică, de luni mutându-se la Piatra Fântânele. Dacă încă nu ați plecat, nu știu ce mai așteptați. Vă așteaptă multe ore de film, concerte faine și o atmosferă foarte prietenoasă. Line-up aici. 

9. 6-8 septembrie: Festivalul ManiFEST de la Puiești (jud. Vaslui). Este exact ceea ce sugerează și numele, un eveniment civic menit să tragă un semnal de alarmă asupra pericolelor fracturării hidraulice. Conferințe, documentare și clipuri pe tema fracking-ului, workshop-uri de activism civic și multe concerte cu artiști mișto: KUMM, El Negro, Maria Răducanu, Poetrip, Fine it’s Pink, Pinholes și alții.

10. Festivalul de sporturi extreme Transylvanian Rippers revine în Skatepark Rozelor din Cluj, între 5 și 7 septembrie. Vor fi trei probe – skateboarding, role și BMX –, grupate pe câte două categorii – juniori și seniori. Înscrierile, pentru competitorii care nu s-au anunțat deja, costă 40 de lei la fața locului. Cine se uită de pe margine nu rămâne doar cu uitatul, căci vineri seara se lasă cu warm-up party în Cotton Club, iar sâmbătă e petrecerea mare a festivalului, într-un loc surpriză. 

11. Marea e caldă încă. 
Pin It email