11 (unşpe) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 26 Sep 2014

Stand-up, săptămână artistică, noaptea caselor, rock în Fratelli, Gabriel Cotabiță, Carousel.

București: 

1. Bucharest Science Festival se va încheia la finalul weekend-ului, deci mergeți cât mai rapid să aflați cum se digeră știința. De la primul automobil înmatriculat în București, un FN Herstal din anul 1900, la o seară dedicată lui Stephen Hawking și insighturi despre meserii științifice. Programul complet.

2. În același timp, se dă startul pentru Bucharest Art Week, prima ediție. Timp de 9 zile, aici veți fi întâmpinați cu artă națională și internațională, expoziții de pictură, sculptură, fotografie, proiecții video și multe altele. În deschidere, Arderea interioară, o chestiune de limite/ Inner Fire. A Matter of Limits, la Foișorul de Foc, este o expoziție colectivă care numără aproape 30 de artiști și care este curatoriată de Nona Șerbănescu. Mai multe

3. Bucharest Comedy Week mai are 2 zile de stat în capitală, iar sâmbătă de la ora 19 la Sala Palatului e showul lui Carlos Mencia. Pentru restul de activități, intrați aici

4. Toamna a venit, terasele închid, cluburile se deschid. În cadrul conceptului Gens Du Bien, Fratelli Studios are noapte rock cu Robin and the Backstabbers + The Speakers + Z.O.B. + The Amsterdams pe aceeași scenă. 35 lei biletele la fața locului. De la ora 21. 

5. Sâmbătă e prima ediție de Noaptea Caselor, la care participă 15 spații domestic-culturale din București. De la cele cu tradiție, precum Casa Jurnalistului, Carol 53, Casa Lupu, Home Mătăsari, Artskul, Galeria IX, la spații emergente sau recent relocalizate, ca The Can, Scrie despre tine, Artidava, Casa de pe chei, Colivia și Grădina Viitorului, și până la unele aproape obscure, ca Anthropo Art House, Elisabeta și Interfon 77. Intrați-le în intimitate

6. Sâmbătă, 27 septembrie, Discoteca a ajuns la Gabriel Cotabiță. 10 lei intrarea, Club Control. 

7. 27, un număr simbolic pentru Silent Strike și o ocazie numai bună pentru lansarea celui de-al doilea EP din acest an ─ Carousel. Colectiv, 15 RON, vizualuri de Dan Basu și afterparty RE:ACTIV cu LEO, adică muzica din fostul Control.

8. Sâmbătă și duminică, la Palatul Copiilor, de la ora 19, Stagiunea Teatrul Istoriilor Recente continuă cu spectacolul Nu ne-am născut la locul potrivit, al lui Alice Monica Marinescu și David Schwartz. Intrare liberă, pe bază de rezervare. Detalii, aici. 

9. Duminică, pe zi, învață să mergi cu bicicleta sau învață-ți prietenii să meargă, în Parcul Crângași, pentru o cauză bună.Proiectul Învaţă să pedalezi se adresează copiilor din centre de plasament: 50 de copii înscrişi în programul de asistență şi protecţie a copilului din sectorul 6 vor învăța să biciclească. 

Prin țară:

10. Grolsch Change the city ajunge în Parcul Central din Cluj. Începe sâmbătă cu OCS, Theory of Mind, Alternosfera și continuă duminică cu Les Elephants Bizarres și CTC. Stați chill, intrarea este liberă.

11. E a treia oară când TIFF ajunge și la Târgu Mureș. Între 26 si 28 septembrie, c-un invitat special în persoana lui Victor Rebengiuc. 
Pin It email