12 (doişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 10 Iul 2015

Nici să nu mai simți căldura cu atâtea chestii de făcut într-un weekend de iulie.

1. Până azi inclusiv mai e deschisă la American Corner (la Biblioteca Națională) expoziția de fotografie Stop Torture, care face parte din campania cu același nume a Amnesty International. Expoziția ne trimite într-o călătorie prin toate cele 141 de țări în care în ultimii 5 ani s-au comis acte de tortură. Mai multe despre campanie găsești aici.

2. Azi e deschiderea oficială CARE Cafe, pe Olari 8. Cafeneaua are în spate o poveste foarte drăguță, inspirată de o cafenea din SUA, cu deviza Feed all regardless of means. Varianta autohtonă se deschide într-o casă cu o grădină frumoasă și cu oameni care au pus suflet în acest proiect. De la ora 19. 
 
3. Se deschide și terasa Colectiv, în curtea fabricii Pionierul, cu Burger Van la catering. Azi pun muzică Ufe și Charlie Boy, sâmbătă, Daniel Drăghici și Cristian Gherghely, iar duminică, Tzuc și Emap. Intrare liberă și vibe de vară urbană. 
 
4. La Arenele Romane, WeDance propune pentru seara asta Karnivale, unul din party-urile electronice cu tradiție în București. Muzica de la H.O.S.H., Butch, Mirko Loko, Bill Patrick și Nu Zau. Biletele în avans costă 35 de lei, iar la intrare 50 de lei după miezul nopții. 
 
5. În alt colț de oraș, la Piscina Floreasca (Mircea Eliade 16), de la 18 se lansează primul videoclip Romarta, la pachet cu o petrecere dansantă. Ni se pregătește o experiență cinematografică fină, un fel de Grease meets Nuntă mută, doar că pe ritmuri rockabilly. Intrare liberă. 
 
6. E Ziua internațională a cooperativelor și cooperației meșteșugărești, așa că The Institute (Știrbei Vodă 104-106) organizează la ei în curte Târgul Bursa Binelui. Au invitat oragnizații care susțin comunități și grupuri vulnerabile prin activități de antreprenoriat social: Atelier Simpluș, Jucăriile Țaca Paca, Fundația Motivation, Brutăria CONCORDIA, remesh, Wunderkraft, Mesteshukar ButiQ, Asociația Free Miorița, Touched Collection, Atelierul de Pânză, Merci Charity Boutique, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.
 
7. Azi și mâine, bar Kafka (bd. Carol I 55) pune într-un set cât un weekend ce le-a plăcut lor mai mult din undergound-ul românesc: Stef De Cât, Soll, Brad, Platida Diana, Moratu, Teluric și Iunie. Artist suport de 10 lei până în 22 și 20 după. 
 
8. Începem ziua de sâmbătă cu un yard sale la Have a Cigar (Dianei 11), unde se vând lucruri care merită să fie iubite. Love Yard Sale o invită pe Luana Ibacka să ne încurajeze să cumpărăm nu numai obiecte, ci și poveștile din spatele lor. 
 
9. Sâmbătă, 15 lei îți dau accesul la cea mai discotecă spumantă din Control, care promite să distrugă Sala Berlin și hainele de pe tine. Muzica e hardcore nouăzecistă, proiecțiile lui Beatrice Sommer sunt trippy, spuma de cinci ori mai multă ca anul trecut. 

10. Super o ia la pas prin țară cu tot cu filmele realizate de adolescenți. Prima oprire, Cluj. Sâmbătă de la 22:00, la Zorki Photo Cafe (Ion Rațiu, nr. 10), se proiectează 13 filme din selecția de anul acesta a festivalului. De mers neapărat. 
 
11. Pentru al treilea an consecutiv, petrecere pe acoperiș la Autocobălcescu (Spaliul Unirii 311). Booka Shade, HOBO, Hunter/Game, Atapy și Mahony la pupitru, adică muzică electronică din Berlin până-n Milano. Bilete regular în avans la 30 de lei sau 40 în seara evenimentului. 
 
12. Un alt festival pe stradă, duminică, pe Puțul lui Zamfir. Zilele lui Zamfirescu scote mașinile de pe stradă și le umple cu artă, meștesuguri, modă, muzică live și mâncare bună. Mi-au prins ochiul demonstrația de ceremonie a ceaiului și workshopurile de origami și caligrafie japoneză, dar și performance-ul de tobe japoneze tradiționale. 
Pin It email