12 (doişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 24 Iul 2015

Weekendul ăsta ai de ales dintre trei festivaluri, multe petreceri și ocazii de a face bine omenirii. Dacă te străduiești puțin, poți să le faci pe toate.

1. Padina Fest ajunge la cea de-a șasea ediție de festival responsabil, care îmbină muzica, turismul la mare altitudine și grija pentru natură, pe Platoul Bucegi. Odată ce-ai ajuns, te cațeri, te dai pe rapel sau tiroliană, iar seara o dai în rockereală cu Alternosfera, Robin and the Backstabbers, Șuie și alții, cu o bere în mână. Diminețile mahmure trec mai lin cu muzica celor de la Filarmonica Muntenia. Abonamentele pentru toate cele patru zile de festival costă 70 de lei, dar poți să-ți iei și pe zile. Cu 35 de lei. Duminica e cu intrare liberă. 
 
2. Alt film, alt festival, cu deep house, tech house și minimal, pe o insulă în mijlocul Dunării. 3 Smoked Olives Festival îi pune într-o barcă pe Ada Kaleh, Charlie Boy, Nopame, Mihai Popoviciu Onuc și alții și îi aduce pe insula cu o plajă pustie să încingă un party de 10 kilometri. Brățările în avans costă 50 de lei. La intrare dai 100. Limita de vârstă e de 21 de ani. 
 
3. În cu totul altă poveste e festivalul Waha, în natură, sub clar de lună și mult mai psihedelic. Cele patru scene – deep, psy, live și chill – instalate în mijlocul pădurii se îmbină armonios cu spațiile de healing, atelierele meditația și terapiile alternative în aer liber.
 
4. Se pregătește un party electro și în capitală, la Grădina Floreasca. Kartell din Franța și Fouchat ne pun muzică de la 18 și până dimineață, pentru o vineri seara pe marginea piscinei. Acces pe bază de invitație. 
 
5. Dacă vrei techno, la Federația Română de Atletism ți se ascultă cererea și Paul Ritch, Denise&Pika, Luigi Madonna și Mircea Ivan vin vineri de la 23 să pună de un party. Bilete în avans cu 25 de lei. 
 
6. În Piața Revoluției, de la ora 19 30, e expoziție cu fotgrafiile de stradă ale lui Vlad Eftenie, ca parte a proiectului Kulturama. Ai ocazia să vezi orașul prin lentinla unuia dintre cei mai apreciați fotografi de stradă de la noi, for free.
 
7. Dincolo de Fațade are nevoie de ajutor ca să scoată la lumină o veche casă pe care să o folosească mai apoi pentru expoziții, teatru, filme și alte activități, așa că ne cheamă vineri de la 16 la 20 în Parcul Izvor să le dăm un mop de ajutor. Sigur, nu numai mopurile sunt binevenite, ci și orice alte instrumente și produse folosite la o curățenie generală – mături, saci menajeri, produse de curățat diverse suprafețe și orice mai aveți prin debarale. 

8. Sâmbătă de la 11:00, în Iași, se pune de-un experiment la Hackerspace (Sfântul Andrei nr. 17). La Nuclear Powered Cuisine băieții vor să demonstreze că putem rumeni legume și burgeri pe grătar fără foc, doar cu ajutorul soarelui. Indicat și pentru geekșii pasionați de construit obiecte SF, și pentru cine știe să aprecieze un grătar bun. Detalii.

9. Kulturhaus pune la cale sâmbătă, începând cu orele 14, o plimbare de răcorit. #ceaicunoi în oraș pornește de la grădina umbroasă a clubului (Sfânta Vineri, nr. 4), unde se face plinul cu limonadă, ca apoi să continue prin oraș, pe jos sau pe biciclete, cu un photosafari. Nu trebuie să scoți niciun ban din buzunar.
 
10. Pasionații de publicitate sunt chemați de Advice la Nod Makerspace, sâmbătă de la 18, ca să audă poveștile lui Alexandru Manda de la Pegas și ale lui Vlad Tomei de la În fața blocului. Se vobește despre cum brandurile se leagă de trecutul nostru și de ce vintage are priză la public. E gratis, doar să completezi un formular aici.
 
11. De la ora 17, la Care Cafe se organizează primul meeting pentru susținătorii de cauze sociale din București. E o ocazie bună să vezi în ce proiecte poți să dai o mână de ajutor. Săptămîna asta, se vorbește despre campus Pride, care vrea să combată discriminarea LGBT în mediul universitar bucureștean. 
 
12. #violulecrimă se strigă duminică în Piața Universității, unde de la ora 18 se organizează un protest împotriva deciziei judecătorilor de a îi pune în libertate pe cei 7 violatori din Vaslui. 
 
Pin It email