12 (douăşpe) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 11 Sep 2014

10 de la București, artă la Cluj și Plai la Timișoara.

1. Pentru iubitorii de bâlci și muzică mișto, astăzi începe BalKaniK Festival, în Grădina Uranus. Programul muzical ține 3 zile, începând cu ora 12. Un bilet de o zi este 65 lei, iar un abonament de 3 zile 130 lei. Dacă aveți și un carnet de student, plătiți jumătate.

Bonus1: Ne găsiți cu Caietele SUB25 #1 la un preț special la stand, lângă cafele. 
Bonus2: duminică, după miezul nopții, se lasă cu aftăr party în Eden.


2. Că tot ziceam de zbânțuială, diseară se dă party la Casa Presei Libere. Vor veni Daniel Bortz, Kant, Moonsound + alții, să vă țină în picioare până dimineață. Pentru acces, 30 de lei înainte de ora 12 sau 40 după.

3. În prag de nou an şcolar, ROD Cărtureşti sună clopoțelul. Sâmbătă, 13 Septembrie, de la ora 16:00, toți designerii cuminți sunt în clasă la Ceainăria din Cărtureşti Verona, cu eugenii şi surprize de copii mari, rechizite de suflet, pete de cerneală şi un oracol cu întrebări fistichii şi mâzgăleli artistice, numai bune de pasat pe sub bancă.

4. Sâmbătă noapte sărbătorim 1 an de Colectiv cu GOLAN și 500 de shoturi din partea casei. Aveți grijă, e intrare liberă. 

5. Tot sâmbătă noapte, la st.ink, pe Doamnei nr.3, Sinboy, Rock Dj și Camil invită la băut la greu și dansat după cum te (mai) duce capul. De la 22, cu intrare liberă. 

6. Sâmbătă - duminică pe zi are loc Bike Fest, o mică sărbătoare a bicicliștilor urbani, în Parcul Izvor. Competiții, lecții de mers pe bicicletă, ședințe foto și multe premii. Participarea este liberă.

Bonus: Pentru schimburi de piese și/de biciclete, cei de la Portocala Mecanică organizează Talciocul de biciclete. Înscrieri aici

7. Dacă aveți haine albe plictisitoare și chef de alergat, The Color Run revine la București sâmbătă dimineața, pe Șos. Kiseleff.

8. Tot weekendul, la Dianei 4 e Übertalcioc, cu țoale din Germania, Austria sau Serbia. Startul la scormoneală se dă sâmbătă la 12.  

9. Duminică de la ora 13, pe Calea 13 Septembrie este Red Bull Soapbox Race și chiar dacă nu sunteți în competiție, merită să vă susțineți favoriții sau doar să vă amuzați de pe margine.

10. Dacă vă mai ține, duminică de la ora 19 la WASP e vernisaj Platforma X. Asta înseamnă 12 artiști tineri din București, Timișoara, Amsterdam și Londra, cu background-uri variate, de la arhitectură și pictură până la performance sau programare, care au avut timp de o lună ocazia de a explora și de a dezvolta instalații individuale sau de grup. Curator: Olivia Nițiș. Mai multe, aici. 

11. Bucureștenii care suspină după ce se întâmplă în (galeriile de artă din) Cluj au ocazia să facă asta din nou. Cluj Art Weekend, spun organizatorii, este un proiect comun, deschis, care își propune să reflecte stadiul actual al scenei artistice din Cluj și ideile care stau la baza fiecărei inițiative în parte. Cu vernisaje, vizite ghidate și întâlniri cu artiștii. Iată și programul.

12. Pentru timișoreni și nu numai, Plai Festival este deja un nume (internațional!). De vineri v-așteaptă 3 zile cu muzică, film și fotografie, la Muzeului Satului Bănățean din Timișoara. Biletul pentru o zi este 50 de lei, iar un abonament incluzând campingul, 110 lei. Ca să vă convingem dintr-o singură mișcare: Asian Dub Foundation. 
Pin It email