13 chestii de luni până joi

Redacția | 10 Apr 2017

13 e un număr norocos când e vorba de quality time.

Luni, 10 aprilie

1. Lunea asta, la Documentary Mondays de la Centrul Ceh se proiectează The Garden (r: Scott Hamilton Kennedy), un documentar nominalizat la Oscar despre ferma South Central, o grădină comunitară și o fermă urbană din Los Angles. Filmul începe la 20:00 și va fi urmat de o discuție cu Doru Mitrana, directorul asociației Mai Mult Verde, moderată de Diana Dragomir.

2. Tot un film de văzut e și One of Us / Einer von uns (r. Stephan Richter), care se proiectează la Replika de la 21:00. Inspirat de fapte reale, spune povestea lui Julian, 14 ani, și a prietenilor lui, care au ca loc de întâlnire un supermarket. Într-o seară decid să intre clandestin acolo. Evident, va urma ceva nu tocmai ok. 

3. Procesul caprei cu un iED e cel mai recent spectacol al lui Radu Iacoban și se joacă astăzi la Metropolis. Distribuția e cu moț: Marian Râlea, Rodica Lazăr, Conrad Mericoffer, Dan Rădulescu, Cătălin Babliuc, iar povestea este, evident, o reinterpretare a Caprei cu trei iezi, în care lupul are un frate geamăn. 

Marți, 11 aprilie

4.Sărutul, un album de fotografie accesibil și nevăzătorilor de Mihai Barabancea se lansează marți, după 19:00, la barul Apollo 111, cu un spectacol multisenzorial. De muzică se vor ocupa PC Harem și LaCrima.

5. Ioana Ulmeanu, editor coordonator al revistei Elle, Denisa Mihai, PR & Advertising Manager Avon România & Moldova și Anca Ungureanu, Director de Comunicare la UniCredit Bank sunt invitatele celei de-a treia ediții Lady Steps, care va avea loc la The Institute de la ora 19:30. Cele trei vor dicuta despre portretizarea femeii în mass media românească, impactul femeilor în poziții de leadership și exemple de campanii care setează exemple pozitive (că negative am tot văzut).

6. 5 muzicieni consacrați din jazz-ul emergent se prezintă pentru prima oară împreună, sub numele de Krisper, la Green Hours, de la 20:00. Aceștia sunt Alex Arcuș - saxofon, Harvis Cuni Padron - trompetă, Adi Stoenescu - pian electric, Szabi Gyergyai - bas și Marcel Moldovan - tobe.

7. Azi și mâine sunt reprezentații ale unui spectacol despre care TOATĂ LUMEA a zis că e tare. Artists Talk, al lui Gianina Cărbunariu, cu Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță și Bogdan Zamfir. La ArCuB, pe Lipscani. 

Miercuri, 12 aprilie

8. Teeth where fingernails should be/Dinți, unde ar trebui să fie unghii este prima expoziție din România a artistului Ross Taylor, iar vernisajul e la Ivan Gallery, la ora 19:00.

9. La Intersecțiile de Miercuri de la Rezidența Scena9, Ana Maria Sandu va sta de vorbă de la ora 19:00 cu Alex Tocilescu - scriitor, publicitar, muzician și posesor de pisici, despre cum stă treaba cu scrisul și ce se mai aude cu noul volum de proză al acestuia, aflat în pregătire la Polirom.

10. Miercuri e seară de punk la Centru (Calea Victoriei, nr. 48-50, Pasajul Victoria), care începe cuminte, de la 20:00, cu documentarul Lightning Bolt: The Power of Salad (r: Peter Glantz, Nick Noe) și se termină cu pogo, după 21:30, la concertul formației Las Poftas. Intrarea este liberă.

Joi, 13 aprilie

11. Art Series_3, cel mai nou proiect expozițional al Ioanei Sisea e de văzut începând de joi la Materia Repositorium (str. Logofătul Tăutu, nr. 68A). Sunt prezentate cele mai noi lucrări în pastel de ulei ale artistei, care continuă seria personajelor transparente, alături de lucrări în ceramică şi sculptură.

12. Dacă că ai chef de un taifas filosofic într-un mediu relaxat, la J'ai Bistrot se vorbește despre nesupunere civică, într-o discuție moderată de Mihai Laurențiu Fuiorea, începând cu ora 19:00. Locurile sunt limitate (20), așa că doritorii trebuie să și-l rezerve printr-un mail conținând numele, prenumele și numărul de telefon la adresa: filocafe@arfp.ro

13. Joi seara e nebunie la Expirat, cu Taraf de Caliu & Ufe, care îl au invitat special pe Alizarina, un francez care îmbină clarinetul cu kick-urile etno-tehno ale player-elor digitale.
Pin It email