13 chestii de luni până joi

Redacția | 22 Mai 2017

Un festival despre industrii creative cu niște superspeakeri, RDW, discuții pasionante, niște concerte și warm-up party Pelicam.

Luni, 22 mai

1. Funky Citizens înseamnă o mână de oameni care trezesc spiritul civic din cetățean. Pe 22 mai, aceștia împlinesc 5 ani de activitate, așa că pun de un party la sediul lor din strada Pache Protopopescu, nr. 9. 

2. La Centrul Replika se joacă Curs de integrare, un spectacol al teatrului Darmstadt din Germania, care tratează problema migrației. După spectacol urmează prezentarea cărții Simpatizantul de Viet Thanh Nguyen și proiecția scurtmetrajului Tranzit Zone (r: Frederick Subei), un documentar care prezintă realitatea refugiaților din jungla Calais.

3. La Clubul Țăranului începe o nouă serie de conferințe, Farmecul discret al etnologiei, povestite de etnologul Șerban Anghelescu. Primul episod este despre Uniunea contrariilor: Harap Alb și începe de la ora 18:00. Intrarea e liberă.

4. Rotem Sivan Trio, un nume important al scenei de jazz din Israel, își prezintă noul album Antidote printr-un concert la Club Control, după ora 22:30. Un bilet e 35 de lei.

5. Cei de la Travka împlinesc 15 ani, pe care îi sărbătoresc printr-un concert special la TNB, Sala Studio. (Travka acum 5 ani.)

Marți, 23 mai

6. De azi și până pe 15 septembrie, Filmikon va prezenta în fiecare marți la Therapy (str. Sfinții Voievozi, nr. 60) o selecție de producții românești și internaționale pe terasa bistro-ului. Marțea asta e vorba despre filmele câștigătoare anul ăsta și anul trecut la Diploma Selected: Omul de pe lună (r: Mihnea Aliciu) și Prăjitorul de pâine (r: Cristian Pop). Cei doi regizori absolvenți vor fi prezenți după proiecții pentru un dialog cu spectatorii. Diplomele sunt selectate din lucrările de absolvire ale școlilor de film din România de către Ileana Bîrsan.

Miercuri, 24 mai

7. Intersecțiile de miercuri îl au invitat săptămâna asta pe poetul Florin Iaru, care va vorbi despre ce e poezia, ce nevoie mai avem de ea și ce s-a schimbat în ultima vreme. La Rezidența Scena9, de la ora 20:00.

Joi, 25 mai

8. De pe 25 până pe 28 mai, la Sala Dalles se întâmplă Unfinished, un festival care reunește lideri din domeniile creative, de tehnologie și antreprenoriat, care vor ține masterclass-uri și workshop-uri. Printre speaker-ii confirmați se numără Daniel Jones, editorul seriei Modern Love de la New York Times, Alvy Ray Smith, pionier al animației și co-fondator Pixar sau Virgil Abloh, directorul creativ al lui Kanye West. Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

9. MNAC reia programul de întâlniri cu artiștii, iar prima dintre ele va fi cu Roman Tolici, moderată de Adrian Guță. De la ora 18:00, cu intrare liberă.

10. Vinerea asta începe festivalul de filme făcute de adolescenți Super, dar până atunci avem vernisajul expoziției, care conține pictură, fotografie, desen, grafică, instalație, colaj făcute tot de adolescenți. Tema: Shame. Vernisajul începe după ora 18:00 la Rezidența Scena9, iar după se lasă cu discuții și afterparty. Donație sugerată pentru festival: 10 lei.

11. Fundația Friends For Friends ține noul Masterclass Superscrieri în cadrul Romanian Design Week, în spațiul expoziției centrale din strada Cobălcescu, nr. 26. Discuția, care are tema Storytelling fără cuvinte, îi are invitați pe Bogdan Dincă și George Poqe Popescu de la Documentaria.ro și pe Barna Nemethi de la Brrlog și va fi moderată de Mona Dîrțu. După ora 19:00.

12. Mai e puțin timp până la a 6-a ediție a Festivalului de Film Pelicam, iar organizatorii au pregătit un warm-up party la J'ai Bistrot, unde va fi proiectat documentarul The Yes Men are Revolting, unul dintre hiturile ediției precedente. Cei doi activiști de la Yes Men vor fi prezenți în carne și oase la festival.

13. Joi și vineri, la Kran începe a 2-a ediție de Zilele Africii, singurul festival din România dedicat exclusiv culturii africane. În program: workshop-uri, ateliere, demonstrații și concerte dedicate muzicii, percuției și dansului tradițional african, dar și afro fitness, ateliere de acordat djembe, dj seturi, drumcircle și seri de jam session tematice. Intrarea este liberă.
Pin It email