13 (treişpe) recomandări de weekend

Redacția | 02 Oct 2015

Festivaluri de animație, teatru, muzică și film, plus deschideri de locuri noi și lecții de hip hop, toate în doar trei zile.

1. Excelsior Teen-Fest se încheie astăzi, dar avem grijă să nu ratăm Atelierul de Teatru din Botoșani, cu a little drop of Hamlet, unul din spectacolele noastre preferate de la Ideo Ideis 2015 (16:00, la Teatrul Excelsior).

2. Anim'est, festivalul internațional de animație, începe astăzi și ne așteaptă 10 zile de scurtmetraje și lungmetraje, workshopuri și prezentări de la mai marii animației mondiale, concerte și party-uri. Printre deliciile de weekendul ăsta: vineri - The Kingdom of Dreams and Madness (un super-documentar despre Studio Ghibli, 18:00, Cinema Elvira Popesco) și Muntele Magic (filmul de deschidere, în regia Ancăi Damian, 20:30, Cinema Studio); sâmbătă - Trippy Animation Night (22:30, Cinema Studio) și concertul Tonstartssbandht (22:00, Journey Pub); duminică - retrospectiva muzicală, cu filme precum Pink Floyd - The Wall și American Pop

3. Weekendul ăsta avem la București și DocuArt Fest, festivalul dedicat documentarelor românești. Prilej de dus prietenii la Aliyah DaDa, (vineri, 15:15, Cinema Muzeul Țăranului) sau Toto și surorile lui (sâmbătă). Intrare liberă, programul aici

4. Platforma de Teatru Politic a pregătit Ce-am fi dac-am ști, un spectacol care investighează mișcările muncitorești de rezistență din România, din 1918 până în 2000. Poate fi văzut pe 2, 3 și 4 octombrie, de la 19:00, pe Lânăriei 93-95. Rezervări la ionut_sociu@yahoo.com; 0729743952. Intrare liberă.

5. Comoara lui Porumboiu rulează azi, de la 19:00, la Sala de Cinema a UNATC, în cadrul Să Film! De la 20:30, discuție cu echipa filmului. Intrarea e liberă. 

6. Cea mai cea petrecere din Timișoara începe în seara asta și se încheie duminică. Sabotage înseamnă două nopți de DJ seturi, concerte și show-uri electro-vizuale în Hala Fructus. Abonamentul costă 59 de lei. 

7. În Sibiu, tot azi, dar de la 20:00, Ada Milea & co. îl duc pe Apolodor, pinguinul imaginat de Gellu Naum, în Sibiu, la Sala Thalia (str. Cetăţii, nr. 3-5). Parte din Festivalul Tânăr de la Sibiu, spectacolul de teatru-concert gândit de Ada Milea pornește de la clasicul său album Apolodor, reconstruit acum cu ajutorul actorilor de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. În rolurile din poveste: Ada Milea, Dragoț Pop, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Adriana Băilescu, Cristian Rigman, Sânziana Tarţa, Adrian Cucu, Filip Odangiu, cu scenografie semnată de Cristian Rusu, plus desene și umbre de Paul Mureșan. Biletul e 10 lei.

8. 12 orașe din țară au intrare gratuită la Zilele Filmului Maghiar. Lungmetraje, scurtmetraje, documentare, până duminică seara.

9. Dacă ai trecut la garderoba de toamnă, sigur ai pus ochii pe ceva ce vrei să-ți cumperi și pe ceva la care ești gata să renunți. Sâmbătă, începând cu ora 8:00, fă-le o bucurie oamenilor fără adăpost și du haine, încălțăminte și accesorii de vreme rea la The Street Store, pe Schitu Măgureanu. Ei vor veni acolo și vor fi ajutați de voluntarii evenimentului să-și aleagă lucruri după măsura și nevoile lor. 

10. Sâmbătă se deschide un nou spaţiu în Capitală. Se numește FORM, e pe Vasile Lascăr, nr. 173, într-o clădire modernistă, și-și propune să fie un proiect amplu, care să adune sub aripa sa o sumedenie de mini-proiecte, pe care urmează să le tot descoperim în perioada următoare. Deocamdată ne adunăm să inaugurăm locul și să-l admirăm. Cu începere de la 12:00, avem la dispoziție FORM Fusion, restaurantul specializat în fusion și barul, în mixologie, plus grădina, cu atmosferă întreținută de Visullucid, profet și Luger. Intrarea e liberă. 

11. La Manasia Hub (str. Stelea Spătarul, nr. 13), de la 20:00, Magritte Sisters, adică Ioana Mîțu și Maria Balabaș, ne fac educație muzicală într-ale rap-ului și hip hop-ului cu un DJ set complex, la patru mâini - School of hip hop. Nu plătești nimic la intrare.

12. Festivalul de muzică Electronic Beats a ajuns și la noi și va ocupa mai multe cluburi bucureștene, de vineri până duminică. În timpul zilei aveți tot felul de evenimente conexe - bazar de viniluri la Dianei, workshop-uri de DJ-ală, brunch, iar seara trebuie să vă stabiliți foarte bine prioritățile, pentru că artiști supertari sunt împărțiți în diverse locuri. Printre (mulți alții), vineri bagă în Club Guesthouse legendarul DJ Hell, iar sâmbătă în Club Control aveți Actress live și un dj set Hudson Mohawke. Ar mai fi tot atunci și un dj set Totally Enormous Extinct Dinosours în Studio Martin, în fine, multe.

13. Manufactura Timișoara găzduiește, de la 18:00, Lectura Publică duminicală, pentru cine vrea să-și scoată scrierile în lume.
Pin It email