13 (treişpe) recomandări de weekend

Redacția | 22 Iul 2016

Festivaluri, în București și în pădure, dezbaterii despre starea de fapt în comunitatea românească LGBT, freeshop caritabil, petreceri pe alese, vânătoare de Pokemoni și lucru manual în scopuri nobile.

1. Waha Festival a început de ieri și ține până luni, tot în pădure, în valea dintre Micfalău și Bățanii Mari, județul Covasna. Sunt 4 zile pline de tot, cu muzică blană, rafting și educație în spiritul eco. Uite ce poți și merită să faci la Waha, cât și highlight-urile din program.

2. Trei zile de artă și cultură urbană la Romexpo (Intrarea A), via Creative Fest. Începe de vineri, de la 17:00 și ține până duminică seara. E cu muzică, demonstrații live de graffiti și freestyle, space painting, 3D urban art, flick-uri cu skateboard și biciclete. De cântat, cântă Redman, Dilated Peoples (care la Electric Castle au rupt), Dub Fx, Patrice, Coely, Gojira & Planet H, Omul cu șobolani, Șuie Paparude, Argatu, Fratii Grime, Fantome și Cred Ca Sunt Extraterestru, Vlad Dobrescu, Deliric și DOC, Coma, Robin and the Backstabbers. Intrarea e liberă; aici verifici programul pe ore.

VINERI

3. De la 18:30, la Asociația Accept (Str. Lirei, nr. 10), ne întâlnim cu Adrian și Clai, cuplul gay care și-a cerut recunoașterea de la statul român, la Curtea Constituțională. Cei doi vin la sediul asociației pentru a discuta despre ce s-a întâmplat mai exact acolo, despre inițiativa cetățenească de restrângere a definiției familiei în Constituție, validată de judecătorii Curții, despre provocări și despre starea de fapt.

4. Dacă ești în drum spre Vamă sau deja acolo, e bairam La Pescărie. Din meniul cu arome ’60-‘70: oriental groove, harem funk, acid folk, anatolian pop & disco, prog rock & psychedelic, old school rai, balkan mambo, dozate bine de Karadeniz si Zabriskie.

5. Înapoi în București, Stela și Dana inaugurează la centrul lor comunitar de pe Șoseaua Sălaj, nr. 286, un Freeshop. Cu pornire pe seară, după program, se pun la un loc haine, pantofi, accesorii și alte mărunțișuri - mai bine renunți la orice nu folosești, după cum am învățat - și faci schimb cu altele, dacă ai nevoie de ele, sau le donezi oamenilor din comunitate. Pe la 21:00 e și un stand-up comedy cu Cristina Pătrașcu, apoi o licitație care strânge fonduri pentru a organiza activități culturale pentru copiii de la Centrul Comunitar Obor, iar la final de tot, se pune de-un party.

6. Party mai e și la Macaz (Calea Moșilor, nr. 106), unde Claudiu Revnic pregătește o armată de Floorshakers - din zona rap, disco, r’n’b, funk și hip hop, adică piesele alea care nu te lasă să stai jos că tre’ să fii acolo să dai totul din tine.

7. Dacă ți-au luat Pokemonii mințile și orice bere-dans-distracție pălește în fața unei vânători cinstite, mergi azi, de la 23:00, în Parcul Herăstrău. Vânătoarea nocturnă prin parc e organizată de cel mai mare grup de Pokemon Go de la noi. Punctul de întâlnire e statuia lui Charles de Gaulle.

SÂMBĂTĂ

8. Biblioteca George Coșbuc (str. Radului, nr. 40) își amenajează grădina de citit și are nevoie de ajutor. Dacă ai chef de niște lucru manual și satisfacția de a vedea cum iese ceva util și concret din mâinile tale și-ale altora, mergi cu haine de lucru (halat, șorț, mănuși) de la 10:00 încolo. O să se construiască 1 bancă din paleți, niște mese, o punte de citit, scrumiere din borcane, obiecte decorative și niște scaune din anvelope uzate. Du și o floare în ghiveci dacă ai cum.

9. Ziua în care bicicliștii pedalează împotriva melanomului. Adunarea e la 19:00 în Parcul Izvor, la alveolă, de unde se pleacă la 20:00 pe traseul Bd. Națiunile Unite – Str. B.P. Hașdeu – Berzei – Calea Buzești – Piața Victoriei cu retur pe Calea Victoriei înpoi spre Izvor. Melanomul e cea mai gravă formă de cancer de piele, ignorat în mare parte, ceea ce marșul bicicliștilor încearcă să repare.

10. Nouă, ăstora din redacția SUB25, ne plac Amber Guerre și Imperial Fuck, berile artizanale făcute de tipii de la Ground Zero. Dacă le știi deja și mai vrei sau dacă ai chef să le descoperi, plus celelalte sortimente, mergi de la 18:00 în curtea berăriei de pe strada Someșul Rece, nr. 123. Se sărbătorește un an de Berero Store și #baiatulcuberea cu bere, evident, plus burgeri și sandvișuri, muzichie și tricouri semnate de artiști locali. Nu trebuie să plătești nimic la intrare.

11. La Macaz (Calea Moșilor, nr. 106) Petruța Grasa și Andreea Lara Diva aduc un Travesti Show. Petruța e transgender, implicată în comunitatea LGBT de 13 ani, cu tot felul de ieșiri în mainstream, pe la televizor, și câștigătoare de miss-uri. Andreea e și ea posesoare de titluri de miss, dar și performer de show-uri prin țară (Brașov, Cluj, Timișoara, Bacău). Intrarea e 10 lei.

DUMINICĂ

12. Pentru munchies de duminică dimineață, recomandăm grădina J’ai Bistrot. Grataragii locului pregătesc costițe cu vreo patru sosuri noi. Pentru 40 de lei primești costițe, cartofi wedges și vin. Începe la 13:00.

13. Party de zi la Point (str. Eremia Grigorescu, nr. 10) cu muzică aleasă de Bel:Dean. Începe la 14:00, e cu intrarea liberă și poți să vii cu role și costum de baie, dacă ai chef, ni s-a promis măcar o bătaie cu apă.
Pin It email