14 (paişpe) recomandări de weekend

Carina Cozminschi | 15 Dec 2017

Se lasă cu multe party-uri, dar și cu teatru sau târguri de Crăciun.

VINERI

[teatru] Centrul de teatru educațional Replika le amintește de la 19:00 părinților despre perioada aia ciudată prin care au trecut și ei, unde apar tot felul de întrebări și se produc diverse schimbări în corpul nostru pe care nu le înțelegem și care ne fac să ne simțim rușinați. Totul e foarte normal e un spectacol participativ pentru părinți și adolescenți care își propune să deschidă un dialog între generații, ca fiecare să crească mai bine de acum înainte.

[party] Brian Batz e un artist care face cât o trupă întreagă și aceasta se numește Sleep Party People. Vine de la 22:00 în Control cu muzicile lui care cresc de la sunete plăpânde la mixuri de-a dreptul brutale, asigurându-ți un trip complet. Masca de iepure e the cherry on top.

[teatru] Se împlinesc 10 ani din 2007. 10 ani de la intrarea României în UE, de la referendumul pentru demiterea Președintelui Traian Băsescu, de la câștigarea Premiului Palme d'Or la Cannes de către Cristian Mungiu cu 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, 10 ani de la declanșarea crizei economice mondiale. Dar mai ales 10 ani în care comunicarea s-a mutat tot mai mult în online și a devenit mediată de tehnologie. Anul Dispărut. 200/7 (r. Ana Mărgineanu ) e ultimul spectacol din trilogia scrisă de Peca Ștefan și vorbește despre toate astea and so much more la Teatrul Mic de la 18:30.

[lansare carte foto] De sărbători ne întoarcem acasă cu Hometown - cartea foto a lui Dragoș Hanciu despre migrație, despre ce se întâmplă cu orașele în care am copilărit după ce noi fugim de acasă. Despre orașele care se fac tot mai mici cât noi ne grăbim să plecăm spre orașele mari, despre cum e să te întorci în locurile pe care le știi parcă din altă viață. Lansarea are loc la Club Sims de la 19:00 și ne așteptăm să se lase cu nostalgie.

[teatru] La Macaz rememorăm de la 19:00, pentru ultima dată anul acesta, amintiri din familie presurate cu umorul, nostalgia, nedreptățile și iluziile epocii de aur. 90 (r. David Schwartz) e un spectacol care te cucerește cu cinci povești de familie aduse la viață de cinci actori minunați, care să te lase întrebându-te dacă să fii nostalgic sau să te bucuri că poveștile acelea au rămas doar în amintire.

[party] După spectacol, rămâneți la Macaz pentru Chermeză nouăzecistă, o petrecere de final de stagiune cu șlagăre din spectacole, hituri de tranziți și multe altele. E voie și cu dedicații.

SÂMBĂTĂ

[târg de Crăciun] Sâmbătă și duminică, la POINT are loc Organic Christmas - Green Living Festival - cel mai sănătos târg de Crăciun pe care îl vei găsi - cu Cantina Vegană, loc de yoga și reflexoterapie și bineînțeles, cadouri.

[party] La Jaques Pot mai legitimizăm niște plăceri vinovate de la 21:00 la Guilty Pleasures Party. Dai play în boxe la piesele alea pe care deobicei le asculți la volum mic în căști – nu care cumva să audă tipul de lângă tine de la metrou că îți mai place și să dai din buric. Lista de propuneri e deschisă așa că e timpul să îți faci curaj and own up to it.

[party] La Apollo111 te simți bine de la 22:00 nu numai datorită muzicilor lui Tzuc / Cristu / Jim Felix / TCFC ci și pentru că ai ocazia să ajuți pe cineva la nevoie. Pulovăr ❆ for the selfless selfish e un party caritabil de Crăciun, un loc unde poți să donezi haine, jucării, alimente neperisabile sau orice crezi că ar mai putea bucura pe cineva Crăciunul acesta și primești în schimb satisfacția că ai făcut ceva bun și punch și turtă dulce din partea casei.

[party] Tot de la orele 22:00 se dă startul și la ediția de Crăciun a PARADAIZ Panarama Party. Ne mișcăm pe PARADAIZ Tape Mașina, Dana din Sălaj, Revi Țaifun și PRDZ SNDSSTM la Panarama Bar (str. Mihail Moxa, nr. 20). Intrarea este 10 lei, iar banii din intrări/donații merg către micul dejun al copiilor din comunitatea Pirita, aflați la clasa pregătitoare a Liceului Penticostal din Baia Mare.

[party] Guest House se colorează în culorile curcubeului pentru aniversarea de 7 ani a Queer Night, o comunitate care și-a făcut cum se poate mai bine treaba de împrăștiere a iubirii fără prejudicii și limitări. La 23:00 începe un line-up care s-a plimbat pe la Berlin, New York – vezi An-i, și a ajuns în mijlocul Bucreștiului – yay pentru Utopus și Andrei, pentru o noapte de iubire până-n dimineață.

DUMINICĂ

[film] Unteatru ne face un cadou early de Crăciun cu o seară de 10 scurtmetraje la Bucharest ShortCut Cinefest. Intarea e liberă de la 20:30, filmele sunt de tot felul, unele venite chiar de la Feel The Reel International Film Festival din Glasgow, United Kingdom, ție parcă îți era dor de niște scurtmetraje – uite cum se înfiripă o rețetă de succes.

[târg de Crăciun] Nici bine nu au început căutările că am și rămas fără idei de cadouri de Crăciun, dar The Institute ne vin în ajutor cu Winter Market – o selecție de produse de design românesc, care pot devein cadouri foarte mișto pentru cei rămași nebifați pe lista ta. De la 12:00 ne vedem în Cartierul Creativ la Institute, The Café cu Black Button Books, De Ceramica, Lana Dumitru & Julien Britnic și alți designer hot, cu obiecte pe care există riscul să vrei să le păstrezi pentru tine după ce le-ai cumpărat.

[dans contemporan] La Linotip poți să vezi de la 20:00 un spcetacol care va face parte din prima lor stagiune de dans contemporan din februarie - Nesomn, al lui Arcadie Rusu. Spectacolul explorează lumea viselor pe care o configurăm în interiorul nostru și în care împletim vise, frici sau dorințe. Mergi să vezi ce pregătește comunitatea dansului contemporan pe anul viitor and get excited.
Pin It email