15 (cinşpe) recomandări de weekend

Redacția | 26 Mai 2017

Masterclass-uri cu oameni șmecheri, festival de filme făcute de adolescenți, Bookfest, Femei pe Mătăsari, 15 (!) ani de Expirat

VINERI

[creative talks] Unfinished Festival continuă până duminică la Salla Dalles, unde oameni foarte șmecheri de la ei și de la noi vor susține prezentări interactive, masterclass-uri și workshop-uri, combinate cu expoziții, concerte și evenimente de networking. Speaker-ii sunt foarte tari, așa că aruncați un ochi pe program.

[festival de film] Azi începe Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, care a ajuns deja la ediția a 5-a. În program: competiție natională, competiție internațională și un program de filme LGBTQ + petreceri și concerte + expoziția de artă „Shame”, de la Rezidența Scena9, pe care nu trebuie sub nicio formă să o ratezi. Filmele se văd la Cinema Elvira Popescu, iar biletele costă 5 lei pentru adolescenți (sub 20 de ani) și 15 pentru neadolescenți. Programul aici.

[târg de cărți] Dacă vrei să-ți faci plinul cu cărți, weekend-ul ăsta la Romexpo e Bookfest, unde anul ăsta țara invitată e Suedia. Sâmbătă, de la ora 11:00 la standul Suediei are loc o discuție dedicată cărții de poezie Trado, scrisă de Svetlana Cârstean și poeta suedeză Athena Farrokhzad. Marius Chivu va modera discuția cu cele două autoare.

[concert] De la 19:30, Elvis Rromano (da, acel Elvis din filmele lui Cristian Nemescu, Marilena de la P7 și California Dreamin') vine la Beat Bar Umanist (str. Constantin F. Robescu, nr. 14) pentru un concert de ”rock 'n' rrom” unic, împreună cu invitații săi speciali.

[festival] Festivalul Femei pe Mătăsari #7 se întâmplă weekend-ul ăsta. Îi veți putea auzi live, printre alții pe Helen, Eyedrops, Maria Răducanu Quartet, Silvia Dumitrescu, Kepler not Kopenikus sau We Singing Colors, iar sâmbătă și duminică în grădină vor pune muzică 13 fete una și una, printre care Raisa Beicu, Larisa Baltă, Sora Treișpe și Adriana Grande, Andreea Verde, Ligia Keșișian Mitulescu, Cristiana Tăutu sau Ioana Cristina Casapu.

[expoziție] La H’art Appendix Gallery, vedem niște artă contemporană română și germană. Expoziția Talking to Strangers vorbește despre disonanțele cotidianului și despre caracterul profund străin al familiarului, cu lucrări de Malte Bruns, Nicolae Comănescu, Birte Endrejat, Dumitru Gorzo, Franziska Jyrch,Tanja Kodlin, Gili Mocanu, Alexandru Paul, Virginia Toma, Kristin Wenzel, Latefa Wiersch. Vernisaj de la 18:00.

[party] Clubul Expirat a făcut 15 (!) ani, pe care îi sărbătorește weekend-ul ăsta cu câte o seară specială. Vineri e DJ set White Lies, iar sâmbătă pune muzică Phil Hartnoll de la Orbital.

SÂMBĂTĂ

[porți deschise UNArte] UNArte organizează împreună cu Outernational Days Ziua Porților Deschise. Live act-uri Bogdana Dima și Dan Michiu, DJ-set-uri Aleksa Alaska, Bogman, Cosima von Bülove, Giuser, The Attic Soundsystem. Intrarea este liberă.

[lansare revistă] Al doilea număr al revistei Celsius a ieșit de la tipar, iar asta e prilej de party la Materia Repositorium (str. Logofăt Tăutul, nr. 68A), după ora 19:00. De muzică se ocupă nicecream.fm, iar Skin Deep fac o licitație specială.

[dans contemporan] Despre omul contemporan și orașul ca o junglă este Babel, un nou spectacol de dans contemporan de la Linotip - Centru Independent Coregrafic (la Palatul Universul), realizat de Arcadie Rusu. Începe la ora 20:00 și ai și o ofertă de 1 bilet + 1 gratis.

[concert] Mai important e că: în 2017 s-a întors Mafia. Sâmbătă seara, B.U.G. Mafia au concert la Arenele Romane, cu DJ Oldskull, Killa Fonic, C.T.C. și Grasu XXL.

DUMINICĂ

[garage sale] Dacă și tu vrei să scapi de ce haine mai ai prin casă, la Apollo 111 e garage sale de la 11:00 până la 18:00. Dacă nu, poți să lenevești la standul cu prosecco.

[expoziție] Ștefan Câlția a împlinit 75 de ani, ocazie cu care Muzeul Colecțiilor de Artă din București a strâns câteva picturi și multe obiecte din lumea artistului într-o expoziție pe care e musai s-o vizitezi. Program: de sâmbătă până miercuri între 11.00 și 19.00, în Corpul C.

[teatru] Dacă nu ai văzut până acum SubPământ, spectacol care documentează viața minerilor din Valea Jiului după anii '90, dă o fugă până la Macaz. Spectacolul începe la ora 19:00, iar intrarea este liberă.

[film] Mai e puțin timp până la a 6-a ediție a Festivalului de Film Pelicam, iar organizatorii au pregătit un warm-up party la J'ai Bistrot, unde va fi proiectat de la ora 20:00 documentarul The Yes Men are Revolting, unul dintre hiturile ediției precedente. Cei doi activiști de la Yes Men vor fi prezenți în carne și oase la festival.
Pin It email